Spectacol inedit în Băile Govora: coreenii le-au cântat şi dansat turiştilor

Turiştii şi locuitorii din Băile Govora au avut parte de un moment de-a dreptul spectaculos weekend-ul trecut. În amfiteatrul în aer liber din mica staţiune vâlceană au răsunat, sâmbătă seara, vocile a zeci de copii din corul Geonggwan, din Coreea de Sud. 

Seara culturală coreeanăa fost organizată cu sprijinul Ambasadei Coreei de Sud în România, oraşul Băile Govora fiind al treilea din ţară, după Oradea şi Iaşi, care a găzduit un astfel de eveniment. Spectacolul a avut loc în amfiteatrul din parcul balnear al staţiunii, pe scenă urcând peste 60 de copii şi dansatori coreeni, dar şi câţiva micuţi din Păuşeşti Otăsău şi Băile Govora.

Programul artistic s-a derulat pe parcursul a două ore, la eveniment fiind prezenţi, alături de autorităţile locale, ambasadorul Republicii Coreea şi soţia sa.

IMG_1258

„A fost al doilea an când am găzduit un astfel de festival, un festival ce are drept scop popularizarea cântecelor şi tradiţiilor coreene în România. Am avut bucuria să ne numărăm printre cele trei oraşe din ţară în care dânsii au susţinut un spectacole deosebit, cu un sunet şi o limpezime a vocii specifice poporului coreean. Ne-am bucurat şi de prezenţa distinsului ambasador al Coreei de Sud în România. Le-am promis că anul viitor, când vor reveni în Băile Govora, vor susţine acest spectacol de excepţie în incinta cinematografului din staţiune, care are o acustică ce rivalizează cu cea a Ateneului”, a declarat primarul Mihai Mateescu.

GOVORA 5

După spectacol, primarul Mihai Mateescu a oferit o diplomă de excelenţă ambasadorului Republicii Coreea, în timp ce oaspeţii au oferit mici cadouri  autorităţilor locale, cât şi turiştilor prezenţi la festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *