Conferinţă de presă la clubul finanţat de Primăria Râmnicului: Obiectivul echipei de handbal HCM pentru sezonul viitor va fi locurile 5-6

Preşedintele clubului HCM Rm. Vâlcea a organizat o conferinţă de presă la care au participat primarul Râmnicului, Mircia Gutău, preşedintele Consiliului de Administraţie a clubului vâlcean, Gabriel Băjan, căpitanul echipei, Mihaela Ani Senocico şi antrenorul Ştefan Constantin. În deschidere, preşedintele clubului, Marian Joiţa a vorbit despre incertitudina existentă la nivelul Ligii Naţionale. „Pentru că Baia Mare s-a retras, iar federaţia anticipa acest lucru, HC Buzău a jucat un meci de baraj cu CSM Cetate Deva pentru locul lăsat liber. Se pare că nici HC Buzău, care câştigase acel meci, nu va putea juca în Liga Naţională pentru că nu are susţinerea autorităţiilor. Astfel că  e posibil ca în locul lor să intre Deva”.

Gutău: „Vreau să fim corecţi cu jucătoarele, cât le promitem să le şi dăm”

„Aşa cum am promis, Consiliul local Rm. Vâlcea va susţine financiar activitatea echipei de handbal HCM, dar îl limite rezonabile. Nu putem face ca alţii, cu acel ”parandărăt”, să promiţi jucătoarelor o sumă, acestea să primească altă sumă, mai mică, iar restul banilor să se întoarcă altundeva. Cine vrea să facă aşa ceva, pleacă. Noi vrem să fim sinceri cu jucătoarele, atât vă putem oferii, dar ce vă promitem chiar primiţi, financiar vorbind”, a spus primarul Mircia Gutău, care s-a arătat deranjat de felul cum arată zona din jurul Sălii Polivalente: „E uimitor cum arată zona. Nu se poate, aici lucrează mulţi oameni, dar se pare că freacă menta. Ce impresie îţi acei străinii care vin la sală? Aici trebuie să fie un punct de referinţă. Însă ei vin şi văd bălăriile care sunt cât tuile. Nu-ţi trebuie bani să faci curăţenie. E vorba de puţin bun simţ. La felul cum arată acum zona din jurul Polivalentei, eu nu pot accepta pe raza municipiului Rm. Vâlcea să fie aşa ceva”.

Sunt probleme financiare la Ploieşti, Slobozia şi Buzău

Preşedintele CA de la HCM, Gabriel Băjan a spus că obiectivul echipei, în funcţie de transferurile pe care le-a făcut, va fi clasarea pe locurile 5-6, un obiectiv realizabil, în opinia sa. „Noi vrem să fim corecţi cu jucătoarele. Am demarat şi discuţii cu mai multe firme care au promis că ne vor ajuta. Cât priveşte jucătoarele, au fost unele cluburi care au promis salarii fabuloase pentru jucătoare, 7-8000 de euro, salarii pe care nu le-au mai putut plăti şi s-a ajuns în situaţia actuală. După cum ştiţi sunt probleme la Ploieşti, la Slobozia, Baia Mare s-a desfiinţat”.

Ştefan: „Sunt mulţumit de felul cum a decurs prima parte a pregătirilor”

„Sunt mulţumit de felul cum au răspuns fetele la efort în prima parte a pregătirilor. Urmează partea a doua, cu meciuri amicale. Avem turnee la Ploieşti, la Craiova şi la Cluj, iar eu vreau ca în ultima săptămână înainte de startul campionatului să jucăm un amical aici, ocazie cu care să prezentăm şi lotul”, a spus antrenorul echipei, Ştefan Constantin.

Primăria Râmnicului vrea să ia în administrare şi Sala Traian

În cadrul aceleaş conferinţe de presă, primarul Râmnicului, Mircia Gutău a spus că, aşa cum a promis în campania electorală, din toamnă vor începe lucrările de modernizare la Arenele Traian. Gutău a spus că va încerca să facă demersurile necesare ca Primăria Râmnicului să ia în administrare şi Polivalenta. Cât priveşte echipa de fotbal, Gutău a spus că Primăria va susţine financiar CSM-ul, dar în limita parteneriatului existent între acţionariatul clubului şi primărie. „Nu vă pot promite că echipa se va bate pentru Liga 1 pentru că acolo nu doar Consiliul local decide. Apoi, ca să faci pasul spre Liga 1 trebuie să fi pregătit. Vom vedea dacă acţionarul principal al clubului are ca obiectiv promovarea în prima ligă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *