Arieratele autorităților locale din România au ajuns la 141 milioane lei

Arieratele (datorii bănești neachitate la timp) autorităților locale au ajuns la 142 milioane lei la jumătatea anului. Printre marii datornici se află și județul Vâlcea.

Într-un raport al Ministerului Finanţelor, arieratele autorităților locale din România, respectiv datoriile cu întârzieri la plată de peste 90 de zile, au ajuns la 141,72 milioane lei (31,8 milioane euro), în creştere cu 22% faţă de nivelul înregistrat în primul trimestru, iar față de jumătatea anului 2015, acestea s-au diminuat la jumătate.

Cele mai mari datorii sunt consemnate în judeţele Constanța (20,2 milioane lei), Prahova (13,65 milioane lei) și Vâlcea (10,57 milioane lei) și Bucureşti (8,95 milioane lei), potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

În primul semestru al anului trecut, arieratele autorităţilor locale se situau la 248 milioane de lei, iar la finele lunii noiembrie ajunseseră la 266,7 milioane lei, astfel că Executivul a alocat această sumă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru stingerea datoriilor.

La polul opus se regăsesc judeţele Covasna, Galaţi şi Sibiu, care nu înregistrează astfel de debite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *