Cert este că nu va avea echipă în Superligă sezonul viitor: în scurt timp se va decide soarta fotbalului din comuna Popești

Odată cu instalarea noii conduceri la Primăria comunei Popești, s-a pus problema continuării echipei de fotbal, oricare ar fi aceasta. Luncavățul Popești, una din cele două echipe ale comunei, care a activat sezonul trecut în Liga a 4-a, obținuse dreptul ca din toamnă să se înscrie în Superligă, după ce a câștigat una din cele două serii ale eșalonului de mijloc. Din câte se pare, Primăria Popești nu agreează acest lucru ci mai degrabă înscrierea unei echipe în ultimul eșalon, o echipă la care să joace în principal tinerii din comună.

Ori Luncavățul, ori Experți ori altă echipă

„Orice ar fi, noi, conducerea primăriei ne dorim ca fotbalul să continue la Popești. Marți (ieri, nota redacției), voi avea discuții cu cei care au contribuit, să spun așa, la activitatea celor două echipe care au activat ultimii ani la Popești. E vorba de Costel Șerban, fostul primar, care a a jucat la finanțarea echipei Luncavățul Popești, dar și de Cosmin Florescu, cel care a înființat și finanțat echipa Experți 2000 Popești. Vom vedea ce pretenții au fiecare dintre cei doi, mai ales că din câte am auzit, domnul Florescu n-ar mai vrea să continue să finanțeze formația Experți ”, ne-a declarat actualul viceprimar de la Popești, Cătălin Sima (Poștașul) – foto. La rândul său, actualul primar, doamna Aurora Măgură spune că deși e femeie, nu vrea ca fotbalul să își încheie activitatea, mai ales că știe cât de iubit e acest sport la Popești .

Singura bază sportivă cu teren sintetic din județ

Se știe că în ultimii ani au fost diferite modalitățile prin care au activat echipele de fotbal la Popești. După ce a câștigat primăria, acum 8 ani, Alin Popescu a înființat, sprijinit de actualul viceprimar, Cătălin Sima, atunci doar consilier local, o nouă echipă: AS 2009 Popești. La revenirea sa ca primar, Costel Șerban a reînființat, în urmă cu 4 ani, echipa Luncavățul Popești. De asemenea, Șerban a reușit să amenajeze la Popești una dintre cele mai cochete baze sportive din județ, singurul teren de fotbal cu suprafață sintetică din Vâlcea, omologat pentru partide de 11 la 11. Pe de altă parte, Experti 2009 Popești a fost echipa care a activat în paralel și în competițiile organizate de AJF Vâlcea dar și în campionatul de minifotbal, acolo unde a ajuns până în fazele naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *