Averea consilierilor judeţeni

2015 a fost un an extrem de profitabil pentru consilierii judeţeni cu ştate vechi, dovadă că aceştia şi-au permis să achiziţoneze diverse, inclusiv case de vacanţă. Aleşii care fac politică social-democrată  se numără şi în acest mandat printre milionarii din Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea.

 

Daniela Oteşanu, latifundiara din Consiliul Judeţean Vâlcea

Preşedinta femeilor social-democrate din Vâlcea, Daniela Oteşanu, este una dintre cele mai bogate femei nu doar din Consiliul Judeţean, ci şi din judeţ, dovadă în acest sens stând şi declaraţia de avere completată la mijlocul lunii iulie a acestui an. Astfel, Daniela Oteşanu deţine:

 • un teren în intravilanul oraşului Horezu moştenit în 2008, în suprafaţă de 200 metri pătraţi;
 • teren în suprafaţă de 2505 metri pătraţi în Horezu (moștenire);
 • teren în suprafaţă de 6121 metri pătraţi în Horezu ( cumpărare);
 • teren în suprafaţă de 360 metri pătraţi în Horezu (cumpărare);
 • teren intravilan în suprafaţă de 1450 metri pătraţi în Râmnicu Vâlcea (cumpărare);
 • teren agricol în suprafaţă de 154 metri pătraţi în Horezu (cumpărare);
 • teren intravilan în suprafaţă de 1553 metri pătraţi în Corbeanca (cumpărare);
 • casă de locuit în Râmnicu Vâlcea (peste 400 de metri pătraţi);
 • casă de vacanţă în Horezu (90 metri pătraţi-moştenire);
 • apartament în Bucureşti (72 de metri pătraţi).

De-a lungul timpului, şefa Organizaţiei de Femei a PSD Vâlcea a reuşit să pună deoparte şi ceva bănuţi: peste un milion de lei (n.r.  10 miliarde de lei vechi). În plus, consilierul judeţean Daniela Oteşanu deţine acţiuni în valoare de 196.000 de lei la BRD-GSG. Potrivit declaraţiei de avere, şefa femeilor social-democrate din Vâlcea a încasat anul trecut, de la SIND BALNEO TURISM SRL, 18.280 de lei,  o sumă mai mult decât modestă în comparaţie cu averea pe care a reuşit să o strângă până acum.

Sindicalistul Pârvu a dat Budeştiul pentru Bujoreni

Sindicalistul Constantin Pârvu şi-a făcut în cele din urmă ordine prin acte şi a catadicsit să-şi actualizeze datele din declaraţia de avere.  Consilierul judeţean a încasat anul trecut peste 92.700 de lei, după cum urmează:

 • 25 500  lei de la Casa de Cultură a Sindicatelor;
 • 12.499 lei de la CNSRL-Frăţia, filiala Vâlcea;
 • 37.500  lei de la Foraj Sonde Craiova;
 • 17.214 lei-indemnizaţie Consiliul Judeţean şi ATOP.

După ani buni în care a ţinut banii la ciorap, PSD-istul Constantin Pârvu, unul dintre cei mai longevivi consilieri județeni din Vâlcea, a făcut anul trecut mai multe investiţii imobiliare, după cum urmează:

 • teren în intravilanul comunei Malaia, în suprafaţă de  1548 de metri pătraţi (co-proprietar);
 • teren în intravilanul comunei Bujoreni, în suprafaţă de 981 metri pătraţi (co-proprietar);
 • casă de locuit în Bujoreni în suprafaţă de 61,45 metri pătraţi (co-proprietar);
 • casă de vacanţă în Malaia în surafaţă de 143 metri pătraţi (co-proprietar).

Cumnatul lui Rădulescu, consilier juridic la SERVCET

Popa Ştefan Ovidiu, cumnatul fratelui lui Constantin Rădulescu, actualul preşedinte al CJ Vâlcea, îşi permite un trai decent, proaspătul consilier judeţean realizând într-un  singur an  venituri ce au depăşit 30.000 de lei.  În 2015, acesta a încasat cei mai mulţi bani (24.924 lei ) de la SERVCET – firma-căpuşă care realizează servicii de mentenanţă la CET Govora şi în cadrul căreia ocupă funcţia de consilier juridic. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Popa Ştefan Ovidiu este şi secretarul unui CAR din Râmnicu Vâlcea, funcţie pentru care a fost remunerat anul trecut cu peste 5 mii de lei. Cumnatul lui Rădulescu deţine în Drăgoeşti două terenuri intravilane şi trei imobile, din care una moştenită, iar celelalte două case cumpărate de la propria familie.

Vicepreşedintele Valer Tudor stă şi acum în casa ANL

Ales vicepreşedinte al CJ Vâlcea în iunie 2016, Valer Tudor este dovada vie că bunăstarea vine la pachet cu funcţia publică. Conform declaraţiei de avere completată în luna iulie a acestui an, Valer Tudor nu a mai reuşit să facă cine ştie ce achiziţii imobiliare în ultimul deceniu. Acesta locuieşte şi la această dată în casa achiziţionată prin programul ANL, în 2004, în vremea când a ocupat funcţia de viceprimar al Râmnicului.  Valer Tudor nu a mai cumpărat în ultimul deceniu nici măcar o palmă de pământ, preferând să pună deoparte ceva bănuţi pentru zile negre. Astfel, potrivit ultimei declaraţii de avere, vicepreşedintele CJ Vâlcea deţine, în depozite bancare, peste 70.036 de euro, plus 131.047 de lei. Aşteptăm cu înfrigurare lista cu achiziţiile imobiliare pentru 2016-2020, precum şi următoarea declaraţie de avere a vicepreşedintelui CJ Vâlcea.  Din fericire pentru vâlceni, consilierul judeţean nu mai are copii de însurat sau măritat!

Mădălina Cotar, cu declaraţia, inima şi mâinile curate

Cel mai tânăr consilier judeţean din acest legislativ, Mădălina Cotar, a intrat în politică şi administraţie cu inima şi mâinile curate, dar şi cu o declaraţie de avere la fel de „neprihănită”. Tânăra a ajuns în această funcţie datorită sprijinului lui Mircia Gutău, cel care i-a oferit un loc eligibil pe lista pentru Consiliul Judeţean, şi ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Partidului Ecologist Român, filiala Vâlcea. Plecată din PNL Vâlcea în urmă cu câteva luni, Mădălina Cotar nu a mai lucrat până în prezent şi nici nu a realizat venituri din alte surse, cel puţin asta rezultă din prima sa declaraţie de avere, astfel că funcţia de consilier judeţean i-a adus tinerei şi primul “salariu”. Cu puţin noroc şi susţinerea lui Mircia Gutău, Mădălina Cotar ar putea obţine în scurt timp şi primul loc de muncă din viaţa ei.

Ceva mai bine stă la capitolul “avere” Roxana Călina-Roşu, ex-colega de partid a Mădălinei Cotar. Cadru didactic la Colegiul Naţional “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea,  Roxana Călina-Roşu a încasat în 2015 un salariu de 21 831 de lei. Aleasă consilier judeţean pe listele PNL, Roxana Călina are deja un credit la bancă în valoare de  75 000 de euro, bijuterii în valoare de 8 mii de euro, dar şi un acoperiş deasupra capului, tânăra achiziţionându-şi în 2008 un apartament cu o suprafaţă de 54 metri pătraţi.

Romulus Bulacu rămâne cel mai bogat consilier judeţean

Aflat deja la al treilea mandat de consilier judeţean, Romulus Bulacu rămâne unul dintre cei mai bogaţi aleşi din Vâlcea. Acesta deţine acţiuni  în valoare de  243 000 lei şi a încasat, în 2015, 450 000 de lei  de la Minet Industries, plus 59 000 de lei de la CJ Vâlcea.  Conform ultimei declaraţii de avere, Romulus Bulacu deţine terenuri în Mihăeşti, Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti şi Bujoreni, precum şi două case în Râmnicu Vâlcea şi un apartament în Bucureşti.

Medicul legist Neamu, salariu anual de 160 000 de lei

Ales consilier judeţean pe lista ALDE, medicul legist Ioan Neamu a fost în 2015 unul dintre cei mai bine plătiţi vâlceni. Potrivit declaraţiei de avere,  legistul a încasat anul trecut un salariu de 160 458 de lei. Cum era de aşteptat, Ioan Neamu îşi ţine agoniseala de-o viaţă  la bancă, după cu urmează :

 • 73.212 lei în trei depozite bancare deschise la BCR în 2014
 • 28.000 lei într-un depozit bancar deschis la aceeaşi bancă în 2016
 • 7.217 lei într-un fond de investiţii deschis la BRD în 2016.

Ion Neamu deţine două apartamente în Râmnicu Vâlcea şi două terenuri în Roeşti şi Lădeşti.

Printre bogaţii din Consiliul Judeţean se numără şi liberalul Gheorghe Folea. Medic de familie în Orleşti, consilierul judeţean deţine terenuri în Orleşti şi Râmnicu Vâlcea, patru apartamente în Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca şi Baia Mare, plus o clădire  de 171 metri pătraţi în Râmnicu Vâlcea. În 2015, medicul de familie a încasat 96 129 de lei pentru activitatea prestată în cabinetul din comuna Orleşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *