Românii vor să rămână în Uniunea Europeană și nu cred în Brexit

Conform ultimului studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) în cazul în care mâine ar avea loc un referendum prin care s-ar cere ca România să părăsească sau nu Uniunea Europeană, 78 % dintre români ar spune NU. 14% dintre cei chestionați ar vota împotrivă, 6% nu ar merge la vot, iar 2% ar fi indeciși cu privire la opțiunea lor.

Sondajul mai arată că 74% dintre români cred că țara noastră merge într-o direcție greșită, iar 65% susțin că ieșirea Marii Britanii din UE va avea efecte mai degrabă negative pentru țara noastră.

Românii nu cred în Brexit, iar 54% dintre subiecți susțin că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană în pofida rezultatului referendumului din 23 iunie, în timp ce 39% spun contrariul. De altfel, după cum relevă sondajul IRES, 64% dintre respondenți afirmă că cei mai mulți britanici ar vota pentru rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană dacă ar fi organizat un nou referendum pe acest subiect, citează Agerpress.

Șapte din zece persoane, care au auzit de Brexit, sunt de părere că România ar trebui să accelereze procesul de integrare în Uniunea Europeană și doar 16% cred că acest proces ar trebui să fie încetinit, arată IRES. Totodată, adaugă aceeași sursă, trei sferturi dintre persoanele intervievate își exprimă acordul cu ideea că este nevoie de un nou proiect european, în timp ce doar o cincime consideră că proiectul european ar trebui părăsit.

69% dintre participanții la studiu cred că România are mai mult de câștigat prin integrarea în Uniunea Europeană. Potrivit sondajului, 90% dintre subiecți sunt de părere că România trebuie să joace un rol activ în relansarea proiectului european, iar 93% consideră că țara noastră trebuie să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

 

Un comentariu la „Românii vor să rămână în Uniunea Europeană și nu cred în Brexit

  • 11 august 2016 la 10:22
    Permalink

    CUM ERA DE ȘI AȘTEPTAT, DUPĂ IEȘIREA ANGLIEI DIN UE NUMĂRUL FEMEILOR FRUMOASE DIN UE A CRESCUT CU 47%. AȘTEPTĂM SĂ PLECE ȘI MERKEL!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *