Comunitarii, învățați să fluiere pe 50.000 de lei

Ştiu, am promis că săptămâna aceasta nu voi face pagina primarului, şi nu o făceam dacă Mircia Gutău nu convoca CL în şedinţă extrordinară cu o rectificare bugetară suspectă atât la capitolul venituri, cât şi la cheltuieli. Pentru Ziua Imnului Naţional, Gutău a alocat 180.000 lei în ideea că va recupera o parte din bani prin sponsorizări. Le-a recuperat… 125.300 lei pe care i-a dat înapoi pentru aceleaşi servicii… cocktail, cazare delegaţi etc. Spălare de bani sau ce să înţelegem, domnule Gutău. Poate ne daţi o explicaţie.

Primarul Mircia Gutău a devenit adeptul rectificărilor bugetare, face câte una pe lună, nu de alta dar sunt multe proiecte de „spălat”.

Prima a fost făcută înaintea manifestațiilor de Ziua Imnului Naţional unde ne-a lovit în buget cu aproximativ 3 miliarde lei vechi, a doua a fost făcută după, atunci când, cică, a recuperat ce a cheltuit. Nu vă faceţi probleme, banii s-au împrăştiat, din nou, imediat.

Nici nu au intrat în vistieria Primăriei.

Aşa se face că marea manifestaţie organizată de Ziua Imnului Naţional a adus la bugetul local sponsorizări de 125.300 lei, alte 300.000 lei fiind obţinute din taxele de la Baza de Agrement Ostroveni. Şi aşa avem o rectificare de 425.300 lei, bani care vor ajunge la foc automat în destinaţii surprinzătoare:

  • 000 lei – au fost fi daţi pentru cursuri de pregătire profesională a angajaţilor şi participarea la seminarul „Achizițiile publice clasice şi remediile – Noutăţi legislative”, un curs de la care primarul n-ar trebui să lipsească. Seminarul se va desfăşura la sediul primăriei şi zău dacă pricepem pe ce a dat Mircia Gutău atâta bănet.
  • 550 lei – au fost alocaţi pentru şcolarizarea unui număr de 10 poliţişti locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în cel rutier. Cei 10, care se pare că sunt „tufă”, profesional vorbind, dacă papă 50.550 lei, vor fi cursaţi un pic mai departe… la Slatina. Probabil le pun implanturi.
  • 300 lei, adică toată suma venită din sponsorizări, vor fi folosiţi tot pentru plata diferitelor servicii ocazionate desfăşurate cu ocazia Imnului Naţional, respectiv cocktail-ul, cazarea şi masa delegaţiilor străine.
  • 450 lei au fost „sparţi” pentru achiziţie de obiecte de inventar reprezentând mobilier stradal (bănci şi coşuri de gunoi) şi motocositoare.

Scoala nr. 5, atât de dragă dl. Gutău, a primit o majorare de 70.000 lei a creditelor bugetare alocate pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la faţadă.

Capitolul Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică a primit o rectificare pe minus, lista de investiţii fonduri externe nerambursabile la obiectivul Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, 15 blocuri, a fost diminuată cu 76.100 lei – sumă rămasă disponibilă după finalizarea blocurilor.

La capitolul Transporturi – s-a făcut o listă suplimentară de investiţii pe fonduri externe nerambursabile în valoare de… 76.100 lei, astfel: 51.100 lei pentru reorganizarea şi reamenajarea spaţiului public central în vederea prelungirii contractului de dirigenţie de şantier pe durata de execuţie a lucrărilor;  25.000 lei pentru pasajul denivelat suprateran Tudor Vladimirescu în vederea demarării achiziţionării lucrărilor rămase de executat şi a… documentaţiei tehnico-economice cu valoarea estimată a acestor lucrări de către proiectant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *