pe 15 august, la Măciuca va avea loc prima ediţie a „Memorialului Bogdan Medrea”

Baza sportiva din Maciuca va gazdui prima editie a Memorialului „Bogdan Medrea”, luni 15 august, cu incepere de la ora 10.00. Spectatorii vor avea parte de un meci demonstrativ spectaculos, la care vor participa fotbalistii care au reusit cu FC Damila promovarea in Liga a III-a, apoi in esalonul al doilea al Romaniei. Vor fi prezenti si jucatorii de la CSM Ramnicu Valcea, alaturi de tehnicieni si de conducerea clubului. Tot cu acest prilej, stadionul comunal din Maciuca va primi numele fostului presedinte al clubului nostru, Bogdan Medrea.

O viata pentru fotbal

Bogdan nu s-a născut la Măciuca, ci la Sighișoara, pe 27 decembrie 1971, dar aparține acestui loc la fel ca oricare altul dintre măciuceni. Și-a petrecut copilăria, încă de când avea doar câteva luni de viață, la Măciuca, meleaguri pe care le-a îndrăgit mult și pe unde a bătut mingea. Căci lui Bogdan i-a plăcut fotbalul. A jucat fotbal de mic copil, iar în adolescență a fost un fotbalist cunoscut de liga a IV-a. Nu a fost legitimat însă la Măciuca, ci la echipa Carpatina. Mai mult decât să joace fotbal, Bogdan a dorit însă ca acest joc să fie fair play, iar cei care il joacă să-i respecte regulile. Așa că a intrat în arbitraj și acesta este domeniul în care Bogdan Medrea a devenit un nume în lumea sportivă din România, nu doar din Vâlcea. A strans peste 40 de meciuri în orimul eșalon, 300 în Liga a II-a și multe alte prezențe în eșalonul al treilea. A arbitrat marile echipe ale României, Steaua, Dinamo, Rapid sau farul Constanța. A fost apreciat de jucători, conducătorii de club și spectatori, pentru că întotdeauna a dat dovadă de corectitudine. În anul 2001 a renunțat la arbitraj și, pentru o scurtă perioadă a fost și observator FRF. Dar, ceea ce i-a împlinit cu adevărat frumoasa călătorie pe care a avut-o prin lumea fotbalului a fost perioada în care Bogdan a condus clubul Damila și mai apoi clubul CSM Râmnicu Vâlcea. A fost un conducător corect, mereu alături de fotbaliști, antrenor și personalul clubului. Nu a făcut compromisuri niciodată. A contribuit decisiv la performanțele formației dragi sufletului său, Damila Măciuca. Echipa care purta numele localității natale a lui Bogdan s-a înfiinţat în 2010 iar de atunci a promovat consecutiv din Liga a 4-a până în Liga a 2-a, traseu cu care puține echipe din România se pot mândri. Și Bogdan a fost prezent la fiecare meci, de pe propriul teren sau din deplasare.

Și-a făcut timp și pentru studii, a absolvit liceul de metrologie la București, apoi Universitatea Constantin Brâncoveanu, la Râmnicu Vâlcea. Bogdan Medrea a fost un familist convins, era căsătorit si în acest an ar fi sărbătorit 10 ani de căsnicie.

A fost o perioadă memorabilă de care ne vom aminti mereu cu drag și cu multă nostalgie și pentru care Bogdan merită, cu prisosință, respectul și aprecierea noastră. Bogdan a iubit enorm fenomenul fotbalistic. Să fie denumit stadionul din Măciuca cu numele lui Bogdan Medrea este doar un gest, unul normal, pentru a ne asigura că el nu va fi niciodată uitat și că numele lui va dăinui pe buzele și în gândurile noastre ori de câte ori vom intra în teren, la Măciuca, să jucăm fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *