Tinerii din Vâlcea fac agenda Uniunii Europene

Consultările cu tinerii prin intermediul evenimentelor create de TineRețea continuă miercuri, 10 august. Dialogul structurat va lua forma unui Open Space care va căuta să stimuleze idei și să aducă la lumină propuneri din partea tinerilor pentru viitoarea președinție a României la Consiliul UE în domeniul politicilor de tineret.

A doua consultare cu tinerii din cadrul proiectelor Dialog Structurat cu Tinerii și Lucrătorul de tineret, inițiate de Ministerul Tineretului și Sportului și sprijinite de TineRețea va avea loc la Râmnicu Vâlcea în data de 10 august, la Sala Sporturilor Traian, cu începere de la ora 16.30. Tineri și reprezentanți ai instituțiilor ce lucrează cu tinerii își vor da întâlnire pentru a participa la o sesiune de dialog structurat, facilitat prin intermediul metodei Open Space.  Organizatorul local al acestei consultări este Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vâlcea cu sprijinul celor doi lucrători de tineret ai rețelei TineRețea, Sergiu Sanda-Mir și Antoanela Enacache.

Evenimentul își propune să faciliteze schimbul și dezvoltarea de idei și teme ce vor fi introduse în agenda României în domeniul politicilor pentru tineret în cadrul Trio-ului Președinției Consiliului UE România – Finlanda – Croația din anul 2019. România va prelua pentru prima oară Preşedinţia semestrială a Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, fiind prima din trioul de preşedinţii. Aflată la Preşedinţia Consiliului, România va trebui să propună cel puţin un proiect de concluzii pe o temă care să reflecte priorităţile ţării noastre în domeniul tineret. Evenimentul va avea loc in toată țara și va implica un număr de peste 600 de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *