A fost stabilită cauza incendiului de la Combinatul chimic Oltchim

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă  (ISU) „General Magheru” al judetului Vâlcea au stabilit cauza probabilă care ar fi dus la producerea incendiului izbucnit în noaptea de 09/10.08.2016, pe platforma Combinatului Chimic Oltchim, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producție.

În urma cercetărilor s-a stabilită că incendiul s-ar fi declanșat în urma formării unui arc electric la instalația de alimentare cu energie electrică, izolația îmbătrânită și crăpată ducând la întreținerea acestuia și implicit la aprinderea izolației.

Reamintim faptul că incendiul a fost anunțat la dispeceratul ISU Vâlcea, la ora 23.56, pentru stingerea acestuia intervenind:

  • 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenție (8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o platformă de lucru la înălțime, două autospeciale SMURD, o autospecială CBRN si alte trei autovehicule de transport persoane);
  • 28 de pompieri civili cu patru autospeciele din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, un echipaj al SPSU CET Govora, echipaje ale SAJ Valcea si forţe de ordine din cadrul IPJ Valcea şi IJJ Vâlcea.

După trei ore de eforturi susținute, incendiul a fost lichidat. În urma pârjolului a fost afectată hala de aproximativ 1000 mp., în care erau depozitate foarte multe materiale combustibile folosite în procesul de producție (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos, etc), precum și substanțe inflamabile folosite în procesul tehnologic.

Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea: staţiei electrice; a depozitului de carburanți al societății, a unui depozit de lichide inflamabile SPSU Oltchim şi garajele auto.

Din fericire nu au fost înregistrate victime, iar emanațiile de fum şi gaze de la locul intervenţiei nu au pus în pericol siguranța locuitorilor din imediata apropiere.

În perioada următoare se va stabili și valoarea pagubelor rezultate în urma acestui incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *