Preşedintele Comitetului Olimpic Român demisionează!

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, face următoarele precizări:

1. Am venit astăzi în ţară pentru o urgenţă medicală a unuia dintre copii, mâine plec înapoi la Rio, unde voi fi în continuare alături de sportivii români aflaţi în concurs.

2. După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obţinute de fiecare federaţie, de fiecare sportiv şi responsabilitatea ce revine fiecăruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât şi al federaţiilor şi cluburilor sportive. Toată această analiză şi măsurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media.

În calitate de preşedinte al COSR, voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedinţilor COSR şi tututor membrilor Comitetului Executiv.

3. Privitor la calitatea slabă, îndoielnică a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal şi al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât şi opiniei publice. La întoarcerea în ţară, după Jocurile Olimpice, vom demara o anchetă internă în cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat şi care sunt măsurile luate, sancţiunile aplicate. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de locul pe care îl ocupă. Vom informa neîntârziat opinia publică de rezultatele anchetei. COSR va pune în continuare la dispoziţia organelor Statului toate datele şi informaţiile solicitate în acest caz.

4. Ţin să mulţumesc tuturor sportivilor români aflaţi în întrecerea olimpică, este un fapt meritoriu că s-au calificat îndeplinind baremele olimpice. O menţiune pentru toţi cei care şi-au onorat participarea cu rezultate meritorii şi recunoştinţa noastră pentru cei care au urcat pe podiumul olimpic. De asemenea, un gând bun, de mulţumire pentru toţi membrii staff-urilor tehnice, antrenori, medici, analişti, kinetoterapeuţi. Victoriile sunt doar ale lor, ale sportivilor şi ale celor care i-au pregătit.

5. Un cuvânt de mulţumire pentru toţi cei care au fost alături de noi, spectatori, radioascultători şi telespectatori. Am simţit inimile românilor din ţară şi de pretutindeni, bătând alături de Echipa Olimpică. Sportivii români aflaţi în concurs în zilele ce urmează au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Sperăm să se ridice tricolorul pe catargul olimpic, să auzim imnul naţional al României din nou la Rio. Hai România!

Un comentariu la „Preşedintele Comitetului Olimpic Român demisionează!

  • 20 august 2016 la 7:57
    Permalink

    Discurs mai ipocrit ca al dobitocului astuia inainte sa plece la Rio nu am mai vazut.Se lauda in continuu ce a facut,cum a facut….si ce rezultate minunate vor fi.Descendentul unei familii de hoti si turnatori si coordonatorul celui mai mare dezastru din istoria olimpica a Romaniei.Ungaria pe locul 12, Romania locul 45…Asta e rodul subrezirii increderii in sine a romanilor la care au ajutat politicienii, media, coruptia.In acest moment probabil suntem una din natiile cele mai vlaguite din lume si mai dinamitate din interior cu propriile mijloace.Dna ul n-a ajutat la nimic, nu a facut decat sa confitme si sa sa certifice prin mediatizare in ochii intregii lumii, exagerand de multe ori, cat de hoti si de turnatori suntem.S-a intamplat vreun progres de cand activeaza aceasta institutie pt.Romania? Nu, deloc.Concluzie, au fost arestati si maziliti hotii care faceau ceva pt.Romania, hotii de stanga si lasati liberi hotii de dreapta pe care ii doare in c.r.Tot ce se spune in acest moment si se face din Romania, despre Romania este catastrofal.Mai mult negativism,manipulare,defaimare nu cred sa fi existat vreodata si asta se reflecta in sport si cultura si in increderea in sine a romanilor.Catastrofal!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *