Proiect legislativ: Ai refuzat două locuri de muncă, adio șomaj sau ajutor social

Românii care primesc ajutor social sau șomaj ar putea pierde acest privilegiu dacă o inițiativă legislativă aflată acum în stadiul de proiect va fi adoptată de parlamentari.

Pe scurt, inițiatorii proiectului vor ca aceste persoane să nu mai primească bani din partea statului, fie șomajul, fie ajutorul social, „dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar postașul”. Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agențiile județene de formare profesională, unde li se oferă posibilitatea de a se reangaja, li se va tăia șomajul. În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soarta precum cei care nu merg deloc, conform Hotnews.

”Dacă aceștia se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună ca nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi și ei scoși de la șomaj”, a declarat deputatul PMP Petru Movila.

2 comentarii la „Proiect legislativ: Ai refuzat două locuri de muncă, adio șomaj sau ajutor social

 • 15 august 2016 la 13:01
  Permalink

  Este o lege absolut necesara , altfel riscam sa devenim o tara de puturosi intretinuti de o minoritate activa . Si alocatiile copiilor trebuiesc regandite, astfel incat, sa nu reprezinte unicul mijloc de existenta a numeroase familii.

  Răspunde
 • 15 august 2016 la 15:09
  Permalink

  as dori sa va intreb dar cel ce are facultate ,si masterat ,cand le asigurati si lor locuri de munca ,spre a nu mai pleca din tara .oare este normal asa ceva ,si la nivelul de studii ,cum o sai puteti plati cu minim pe economie .oare noi parintii de asta i-am dat la scoli ,ca statul sa-si bata joc de copii ,negandindu-se ca s-au facut cheltuieli cu dansii .?am dori ca ministerul muncii in frunte cu domnul DRAGOS PASLARU ,sa se gandeasca foarte bine ,ca nu au ajuns copii nostri bataie de joc al nimanui .cu tot respectul l-as intreba pe dumnealui cum ar suporta asa o jicnire, stiindu-se cu un nivel de studii ridicat ?va multumesc de rabdare cu care ati citit aceste randuri .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *