Cu sprijinul primăriei, cu bani din fonduri europene, în comuna N. Bălcescu a fost amenajată o bază sportivă mdernă

Cu ani în urmă, comuna N. Bălcescu a avut două echipe care au activat în campionatul judeţului Vâlcea. Tineretul N. Bălcescu, echipă finanţată e vali Badea, şi steaua N. Bălceascu, formaţie finanţată de Alexandru Crânguşi. Fost primar sau viceprimar al localităţii aflată la graniţa cu judeţul Argeş, actualmente consilier local, Alexandru Crânguşi s-a bătut tot timpul pentru ca tinerii din comună şi din zonă să aibă posibilitatea să facă mişcare, iar fotbalul era cel mai la îndemână sport ce putea fi practicat de aceştia.

Tribună pentru 300 de spectatori

Beneficiind de implicarea Primăriei N. Bălcescu, cea care a accesat şi a reuşit să primescă bani pe fonduri europene, aici s-a amenajat o modernă şi cochetă bază sportivă. Cu dimensiuni maxime (120 metri lungime per 65 metri lăţime), terenul de fotbal din localitatea primarului Constantin Oprea dispune acum şi de o tribună unde pot lua loc circa 300 de spectatori. De asemenea, băiatul de la „achiziţii” din cadrul Primăriei N. Bălcescu a cumpărat un furtun şi câteva aspersoare necesare pentru a uda gazonul în zilele secetoase, pentru ca iarba să nu se usuce. Au rămas şi vestiarele vechi, care au fost reamenajate. „Cei care vor să joace fotbal, pot închiria baza sportivă şi pentru a nu folosi noile vestiare le pot folosi pe celelalte”, explică Alexandru Crânguşi. Asta pentru că vestiarele cele noi sunt la standarde europene: sunt vestiare pentru gazde, pentru oaspeţi şi pentru oficiali (arbitri şi observatori), toate dotate cu mobilier nou, duşuri şi instalaţii anitare separat.

„Să vedem dacă reuşim să ne înscriem în vara asta în Liga a 5-a”

„În apropierea bazei sportive curge un părău pe care vrem să-l regularizăm şi să tragem apă ca să udăm gazonul, ca să nu mai luăm apă din conducta principală. (…)Am primit zeci de solicitări de la tinerii de localitate, să reînfiinţez echipa de fotbal. Încercăm, să formăm o echipă, avem tricouri, şi să vedem dacă reuşim să ne înscriem în vara asta în Liga a 5-a. Sigur, pentru că-mi place fenomentul, aş vrea să reînfiinţez comisiile de arbitri pe zonele Horezu, Bălceşti şi Drăgăşani, să sprijin mai mult competiţiile şcolare din judeţ, să reduc cât mai mult cu putinţă actele de indisciplină, prin judecarea cu imparţialitate a cazurilor”, a mai spus Alexandru Crânguşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *