Polonezii de la USG îl ameninţă pe Borza că pun lacătul pe… USG

Polonezii de la USG au inventat o nouă formulă de management al crizelor, ameninţă capii judeţului cu disponibilizarea ultimilor angajaţi, aproximativ 600 de persoane, dacă CET Govora nu le asigură în continuare profitul. Conform declaraţiilor administratorului judiciar  Remus Borza  polonezii au încercat să facă presiuni pentru menţinerea vechiului contract de furnizare a aburului şi la nivelul Guvernului dar situaţia a fost pasată din nou în ograda CET-ului. Mangerul USG Witold Urbanowski  i-a dat lui Borza ca ultimatum data de 15 august, dată la care administratorul CET ar trebui să-i accepte propunerea, altfel pune lacătul pe USG.

Ţi-am trimis un SMS… nu ştiu dacă l-ai înţeles… cam aşa sună corespondenţa dintre  conducerea  USG şi administratorul CET Govora Remus Borza. Borza a primit SMS-ul, l-a înţeles dar nu le-a răspuns polonezilor chiar dacă a trecut şi ziua de 15 august, ziua Adormirii Maicii Domnului, zi aşteptată de conducerea USG pentru reluarea negocierilor.

Administratorul CET nu are un răspuns la ameninţările bizare ale polonezilor. Până în prezent nimeni nu a ameninţat că-şi pune lacăt pe societate dacă partenerii de afaceri nu-l menţin pe banii lor în piaţă.

Pentru că asta se întâmplă în prezent. Polonezii de la USG speră ca şantajul cu disponibilizarea celor 600 de angajaţi să ţină din nou, cum a ţinut şi până acum. Deocamdată Borza nu a dat niciun semn că ar fi dispus să discute sub ameninţare termenii unui nou contract cu USG.

Timp de 10 ani polonezii şi-au asigurat profitul prin şantajarea conducerii CJ Vâlcea, acţionarul principal al CET Govora, cu disponibilizarea angajaţilor. Polonezii au ameninţat că vor da afară jumătate din angajaţi dacă CET Govora nu le livrează aburul sub preţul de producţie. O ameninţare care a funcţionat timp de 10 ani. Capii judeţului au cedat şantajului pentru menţinerea celor aproximativ 1600 de locuri de muncă existente la data privatizării uzinelor, în 2006, dar polonezii au făcut oricum disponibilizările. Au denunţat în timp pacea socială încheiată cu şefii judeţului.  În prezent, USG mai are doar 600 de angajaţi.

Pacea socială a ţinut până acum, până la intrarea în insolvenţă a CET-ului. Toate discuţiile pe tema creşterii preţului aburului s-au soldat cu un eşec, chiar şi în ultima zi polonezii au ameninţat, din nou, cu disponibilizarea angajaţilor dacă CET refuză să-i susţină financiar, să le asigure profitul. Disponibilizarea celor 600 de oameni ar presupune închiderea „tarabei”, un scenariu posibil dar neprofitabil pentru Ciech Sodă România.

„Încă de la început, am fost gata să negociem, toate eforturile noastre fiind concentrate pentru a atinge un consens. Suntem cel mai mare investitor polonez din România, aşa că avem toată dorinţa de a susţine activitatea celor 600 de angajaţi pe care îi avem în mod direct şi alte câteva mii, în mod indirect şi să ne continuăm contribuţia la economia judeţului. Înţelegem foarte bine situaţia în care se află CET, având în vedere faptul că am trecut şi noi, în ultimii ani, prin procese de restructurare masivă. Asemenea procese sunt legate de decizii dificile, care implică şi potenţiale concedieri. Totuşi, noi credem că CET va reuşi să îşi recupereze rapid soliditatea în activitate”, a spus Artur Krol, membru al Consiliului de Administraţie al CIECH.

Conducerea USG a fost “gata să negocieze” dar doar în termenii doriţi de ea, o decizie care în data de 6 iulie s-a soldat cu denunţarea contractului de către CET Govora. Borza a închis robinetul cu abur către USG şi a lăsat conducerea să guste din propria-i strategie.

Conducerea USG a intrat în sevraj şi a lansat prin intermediul presei ameninţări voalate şi scenarii economice de redresare a CET-ului, dar nimic despre acceptarea condiţiilor impuse de administratorului judiciar al CET.

„Suntem într-un proces de negociere. CET Govora a solicitat o creştere a preţului aburului care este dincolo de posibilităţile CIECH Soda România. Ne-am exprimat deschiderea în a susţine o creştere moderată a preţului, dar aceasta nu a fost acceptată de administratorul judiciar al CET, care a trecut direct la reducerea aburului. Situaţia este una foarte dificilă pentru respectarea angajamentelor faţă de clienţii noştri, scăderea producţiei sau discontinuitatea în livrare fiind extrem de delicate. Facem tot posibilul să reducem impactul negativ şi vom utiliza modelul nostru de business integrat în administrarea producţiei de sodă” – a spus Artur Król, membru al Boardului CIECH, responsabil cu activitatea de producţie a grupului.

Fotolii de directori în aer la CET Govora. Administratorul judiciar Remus Borza susţine că anumiţi directori au zilele numărate în funcţii: „Spuneam la început, domnii directori au un cec în alb de trei luni de zile. Cele 3 luni de zile s-au împlinit pe 9 august, doar că în timpul unei bătălii nu schimbi generalii. Suntem în război cu unii. Aşteptăm prima dată să câştigăm războiul şi pe urmă mazilim generalii”, a declarat Remus Borza. Din Directoratul societăţii CET Govora fac parte: Ludovic Valentin Zelici – preşedinte al Directoratului şi Director al Direcţiei Strategie, Dezvoltare, Mediu şi Informatică; Constantin Lăpădat – Director al Direcţiei Financiar – Contabilitate; Ion Cocleţ – Director al Direcţiei CET – Termoficare Urbană; Ion Idu – Director al Direcţiei Resurse Umane, Daniel Ilinca – Director al Direcţiei Patrimoniu – Juridic; Eugen Armăşoiu – Director al Direcţiei Achiziţii Publice, Aprovizionare, Transport;  Milorad Ion Cumpănăşoiu – Director al Direcţiei Producţie şi Investiţii Cărbune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *