Zi grea pentru magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Astăzi, în fața magistraților de la ÎCCJ ar trebuii să se prezinte mai multe nume grele ale zonei politice românești și nu numai. Printre cei chemați astăzi la ÎCCJ se numără Elena Udrea, Dorin Cocoș, Viorel Hrebenciuc sau Sebastian Ghiță, anunță Digi 24.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea este judecată în dosarul Gala Bute și este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

Dorin Cocoş ajunge în fața instanței pentru dosarul Microsoft, unde este vorba de mită în valoare de 60 milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 milioane de euro.

Viorel Hrebenciuc, care şi-a recunoscut deja faptele în faţa judecătorilor, ajunge astăzi la ÎCCJ în dosarul retrocedărilor de pădure.

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor,  a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru. Când era primar în Slatina, lua comision de 20% din contractele publice, potrivit procurorilor.

Sebastian Ghiță și Alinei Bica apar și ei astăzi la ÎCCJ. Cei doi sunt implicați în mai multe dosare instrumentate de DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *