Locurile de muncă vacante au scăzut în trimestru II

În trimestrul II 2016, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,23%, în scădere cu 0,04 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.

Conform Institutului Național de Statistică, numărul locurilor de muncă vacante a fost de 57,1 mii, în scădere cu 1,2 mii locuri de muncă vacante faţă de trimestrul anterior.

Însă, comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2015, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,17 %, iar numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 9,7 mii.

În trimestrul II 2016, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,64%), urmată de alte activităţi de servicii (2,53%), respectiv de activităţi de spectacole, culturale şi recreative (2,48%).

În industria prelucrătoare s-au concentrat peste 25% din numărul total al locurilor de muncă vacante (15,9 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,39%.

Sectorul bugetar a însumat circa o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 9,4 mii locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 7,6 mii locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2,3 mii locuri vacante în învăţământ.

La polul opus, cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,15%), urmată de activităţiile din construcţii (0,32%).

Cea mai relevantă creştere a ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit activităţile de tranzacţii imobiliare (+0,36 %)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *