Primarul Marian Irimia, proiecte îndrăzneţe pentru Făureşti

Aflat la primul mandat în fruntea administraţiei publice locale din Făureşti, liberalul Marian Irimia are în vedere implementarea unor proiecte îndrăzneţe, care ar aduce comunitatea locală în secolul 21 şi ar reduce considerabil cheltuielile primăriei. Pe lângă investiţiile în infrastructura rutieră şi de utilităţi, primarul comunei Făureşti face diligenţe în prezent pentru amenajarea unui parc fotovoltaic, proiect ce ar aduce independenţă energetică atât comunei Făureşti, cât şi unităţilor administrativ-teritoriale care vor accepta să devină partenere în proiect.

„Îmi doresc foarte mult să realizăm acest parc fotovoltaic cu fonduri europene. Un astfel de proiect ne-ar ajuta să producem energie pentru instituţiile publice şi să modernizăm reţeaua de iluminat public astfel încât să reducem consumul de energie electrică. Am avut o discuţie pe această temă cu omologii mei din Laloşu şi Diculeşti, pentru că trebuie să formăm o Asociaţie de Dezvoltare Comunitară pentru a accesa fondurile. Urmează să am o întâlnire şi cu domnul primar Staiu, să vedem dacă ne sprijină, pentru că dânsul a identificat un teren, un câmp pe care am putea amplasa panourile fotovoltaice”, a declarat Marian Irimia, primarul comunei Făureşti.

Dacă vor ajunge la un numitor comun şi vor reuşi să acceseze fonduri europene pentru implementarea acestui proiect, aleşii locali din sudul judeţului Vâlcea vor face economii importante la bugetul local. În prezent, primăria comunei Făureşti plăteşte anual facturi în cuantum de 26 mii lei pentru iluminatul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *