Tabere gratuite şi burse sociale pentru tinerii defavorizaţi, instituţionalizaţi sau cu dizabilităţi

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Vâlcea a organizat  şi în vara acestui an tabere gratuite, pentru 90 de tineri atât pentru cei defavorizaţi, beneficiari ai burselor sociale sau instituţionalizaţi, cât şi pentru cei cu dizabilităţi din judeţul nostru.

Astfel, DJST Vâlcea a asigurat un sejur de neuitat unui număr de 25 de copii cu burse sociale selectaţi în baza unor dosare depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Alături de elevii cu burse sociale, au petrecut un sejur de neuitat în Centrele de Agrement ale Ministerului Tineretului şi Sportului din Constanța şi alţi 26 de copii din cadrul centrelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

De asemenea, au fost organizate tabere pentru tineri cu handicap. Acestea au ca scop socializarea, relaţionarea şi integrarea în societate a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor care necesită măsuri de protecţie în sprijinul recuperării şi incluziunii sociale. Cei 39 de beneficiari ai acestui tip de tabără au fost preşcolarii, elevii şi studenţii cu handicap, împreună cu asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti, conform legii 448/2006.

Ministerul Tineretului şi Sportului, prin DJST Vâlcea, a finanţat cheltuielile legate de organizarea acestor tabere pentru copii şi tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *