Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, reținut pentru dare de mită și cumpărare de influență

Lazăr Iordache, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a fost reținut astăzi de către procurorii DNA. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt că perioada aprilie – iunie 2016, Lazăr Iordache i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de M.S. pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Sumele de bani promise și remise de Lazăr Iordache proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *