Bucată cu bucată se vinde Oltchimul

Combinatul Oltchim Vâlcea, societate aflată în insolvență din luna ianuarie 2013, a fost scoasă la vânzare prin pachete de active. Conform comunicatului emis de societatea vâlceană, procesul de selecție al investitorilor se încheia la sfârșitul acestui an,

Eventualii investitori au timp până la 30 septembrie să-și depună scrisorile de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active.

”Deși Societatea este în insolvență, veniturile acesteia și EBITDA au depășit estimările din planul de reorganizare, fiind înregistrate venituri de 170,2 milioane EUR și EBITDA ajustată de 17,7 milioane EUR1 în anul 2015. Totodată, veniturile și EBITDA ajustată ale Societatii sunt așteptate a se ridica la 176,5 milioane EUR, respectiv 23,9 milioane EUR2  la sfârșitul anului 2016, se mai arată în comunicatul companiei.

Combinatul Chimic Oltchim Vâlcea este singurul producător din Europa Centrala de sodă caustică lichidă și singurul producător din România de clor și polieter polioli. Deținătorul majoritar al acțiunilor al SC Oltchim Vâlcea este statul român, 54,8.

Notă: EBITDA (eng. Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – câștigul înainte de dobânzi, rate, depreciere și amortizare) este un indicator al performanțelor financiare ale unei companii care se calculează astfel: EBITDA = Venit – Cheltuieli (exclusiv taxe, dobânzi, depreciere și amortizare).

EBITDA poate fi folosit pentru a analiza profitabilitatea unei companii sau pentru a compara companii și industrii. (sursa: Financiarul.ro)

A.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *