Costel Chelcea, fost finanţator în fotbalul vâlcean: „Înainte erau bani în fotbal, dar şi multă corupţie. Azi nu mai sunt bani, dar corupţie tot e!”

Cu ani în urmă, când fotbalul vâlcean intrase în anonimat, un băiat sufletist, cu dragoste pentru fotbal, Costel Chelcea a decis să se implice financiar. Rezultatul: echipa de fotbal plecată de la Horezu, din Liga a 4-a, a ajuns în Zăvoi după ce a promovat în doi ani consecutiv în Liga a 3-a şi în Liga a 2-a.

 

– Domnule Costel Chelcea, de unde „microbul” acesta pentru fotbal?

 

De când jucam fotbal. Am jucat, apoi, într-un moment în care am considerat că fotbalul vâlean o ia la vale şi riscă să se „prăbuşească” am decis să investesc. Acum, după atâţia ani de la acel moment, deşi am pierdut bani mulţi, spun că nu-mi pare rău că am făcut acest pas…

– L-aţi mai face o dată? Adică, aţi mai investi în fotbalul vâlcan?

Azi nu! Din mai multe motive. Unul este acela că eu vreau să investesc undeva unde să şi am rezultate. Iar eu consider că, cel puţin deocamdată, n fotbalul vâlcean nu pot apare rezultate. e de lăudat că mai sunt oameni care investesc în fotbal dar, după părerea mea, acum Liga 1 e departe de fotbalul vâlcean. Sau invers…

– La momentul la care eraţi un investitor în fotbal aţi văzut fotbalul din ardeal din interior, să spun aşa. Acum îl urmăriţi din exterior. E o diferenţă în privinţa valorii fotbalului care se juca atunci în Ardeal şi cel ce se joacă acum?

Când eram eu investitor în fotbal erau bani dar era ţi multă cvorupţie. Acum nu mai sunt bani…

– Dar corupţie?

Corupţie e şi acum. Am văzut a televizor un meci de la Satu Mare, de la Olimpia, cu Braşovul, parcă. Am văzut stadionul şi din câte am văzut nu s-a schimbat, ca infrastructură, faţă de perioada când jucam şi noi aclo. Atunci era domnul Govor patron la Olimpia şi avea echipă bună. parcă a şi promovat în Liga 1 după aceea.

– Înainte se spunea că Liga a -a era o anticameră pentru Liga 1. Azi?

Azi nu mai e aşa. Amintiţi-v că la noi, în Liga a 2-a, au venit să joace fotbalişti buni de Liga 1. Un Păsărică, jucător ce promovase cu Astra în prima ligă, un Pistriţu, de la U Craiova, acel Costache, de la Sportul Stundenţesc (…) Vorbeam de corupţie. Nu pot să uit cum mi-a fost luat Victoraş Iacob atunci de fraţii Becali, cu Ion Crăciunescu, cel care era angajatul lor. Am vorbit cu şeful de la Competiţii, de la Federaţie, m-am plâns că mi-a fost „furat” jucătorul, iar acesta m-a sfătuit să stau în banca mea că e mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *