Crucea Roşie Vâlcea instruieşte 50 voluntari ce vor asigura primul ajutor pe traseele Maratonului Olteniei

Astăzi, 26 august, în Parcul Zăvoi, de la ora 17.00 cei 50 voluntari ce vor asigura asistenţă pe traseele probelor Maratonului Olteniei vor participa la o instruire de prim ajutor.

Filiala Vâlcea a Crucii Roşii Române a fost contactată de reprezentanţii CEZ, organizatorii evenimentului, şi va efectua o instruire în scopul acordării corecte a primului ajutor pe traseele din cadrul competiţiei.

„Este foarte important să şti ce să faci şi cum să faci atunci când o persoană are nevoie de ajutor, când viaţa ei este pusă în pericol. Din experienţa anilor trecuţi, pe trasee, am înţeles de la organizatori, că au mai avut loc accidentări. De aceea, pentru a putea interveni prompt şi corect, în scopul minimalizării efectelor unor astfel de incidente, derulăm această instruire, cu module bine stabilite: suportul vital de bază la adulţi, copii şi bebeluşi; sufocarea; leziuni ale pielii, bandaje, arsuri; leziuni la nivelul capului, gâtului, spatelui, toracelui şi abdomenului; leziuni ale oaselor, muşchilor şi articulaţiilor; accidentul vascular; hipertermia; epilepsia; înţepătura de insectă; atacul de panică. Noi Crucea Roşie Vâlcea derulăm astfel de cursuri în mod frecvent – prim ajutor, igienă…- numai în 2015 având un număr de peste 4000 de persoane instruite la nivel de judeţ a declarat dl. Cherăscu Ion, director al Crucii Roşii Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *