Fanteziile sexuale ale femeilor

Tabu? Fanteziile sexuale sunt, de fapt, o normalitate şi în rândul femeilor. Condimentează relaţia de cuplu şi ajută la încrederea în sine. Uite care sunt cele mai frecvente fantezii sexuale feminine.

Fifty shades…
Sexualitatea este o componentă fundamentală a identităţii femeii moderne, de aceea fenomenului literar Cele cincizeci de umbe ale lui Grey îi suntem datoare nu doar o plăcere narativă interzisă, ci şi introducerea deloc discretă a unui subiect important de conversaţie în aria psihologiei feminine: fantasmele sexuale.
Da, adevărul ocoit şi nespus este că, sfidând tabuurile şi normele sociale, femeile sunt atrase de sex la fel de mult ca şi bărbaţii, şi chiar mai mult, când este vorba de zona imaginaţiei erotice.

Pe sens interzis
O fantezie sexuală se referă la orice conţinut (vizual, auditiv, tactil, olfactiv) care devine erotic pentru o persoană în sensul creării excitaţiei, a dorinţei sexuale, a motivaţiei erotice.
Elementul esenţial al unei fantezii este caracterul său relativ imposibil, ireal, intangibil, acel ingredient “interzis” care activează cele mai subtile şi fine mecanisme psihologice.
Pe tărâmul fanteziei, imaginaţia exersată în copilăria mică, devine deschisă oricăror posibilităţi, atinse de incertitudine şi ambiguitate.
Satisfacţia erotică este în egală măsură determinată şi de calitatea imaginaţiei noastre sexuale.
Astfel, tendinţa de a visa cu ochii deschişi la un conţinut provocator şi incitant este la fel de importantă ca şi afecţiunea şi grijă în dezvoltarea şi menţinerea unor relaţii intime armonioase şi satisfăcătoare.

Cine suntem noi în relaţie cu ceilalţi
Indiferent că vorbim despre fantezii vizuale, tactile, fizice sau emoţionale, fantasmele sexuale sunt determinate de stilul de ataşament care ne caracterizează şi reflectă modelul mental pe care îl avem despre noi în relaţiile cu ceilalţi.
Un studiu realizat de psihologul israelian Gurit E. Birnbaum a evidenţiat o serie de informaţii relevante: 59% din durata unei zile ni-l petrecem visând, atât femeile cât şi bărbaţii.
Femeile visează un pic mai mult la partenerul lor decât la străini, în proporţie de 83% versus 50 % dintre bărbaţi. Iar cel mai important aspect, conţinutul oniric este fundamental diferit.
Concluzia, însă, este aceeaşi: natura fanteziilor sexuale este determinată de stilul de ataşament configurat în copilăria mică (anxios, evitant, securizant).
Femeile cu ataşament anxios au fantezii care reflectă nevoia de intimitate emoţională, de confort afectiv, sprijin şi căldură. Cele cu ataşament evitant sunt caracterizate de teme de agresivitate sau distanţă emoţională.
Mergând mai în profunzimea psihicului şi observând la nivel comportamental cum se structurează teoria, pentru persoanele cu ataşament anxios, care echivalează sexul cu dragostea, când intervin dificultăţi în cuplu, conţinutul fanteziilor conţine un grad înalt de umilire.
Ele cauta senzaţia de neputinţa în mâinile unui partener puternic şi dominant. Pentru femeile cu ataşament evitant, lucrurile stau exact invers. Fanteziilor lor iau forma ostilităţii, escapismului şi distanţării emoţionale.
În lumina acestor descoperiri, putem privi cu mai multă indulgenţă către noi şi înţelege mai multe subtilităţi ale jocurilor erotice mentale.

Străinul întâmplător
Este, poate, fantezia cea mai populară în rândul sexului feminin, concretizarea în plan real a unei partide de sex neimplicat, neangajat, lipsit de miză emoţională.
Este plăcere pură, dar fără sacrificii, condiţionări şi compromisuri. Şi inhibiţii. Este cea mai simplă variantă a limbajului sexual.
Întâlneşti un străin fermecător, vă leagă o atracţie brută şi neaşteptată şi petreceţi o noapte de sex nebun şi sălbatic la un hotel, fără să ştii măcar cum îl cheamă.

Mai mulţi parteneri
Nu suntem cu nimic diferite de bărbaţi la acest capitol. Atracţia faţă de sexul în grup are cel mai înalt conţinut erotic pentru că sfidează un tabu adânc înrădăcinat în mentalitatea feminină: ruşinea de a-ţi accepta corpul, sexualitatea, dorinţele sexuale.
Echivalentă pe care acest joc erotic o propune, dar şi miza de putere implicată atunci când mai mult de două corpuri sunt atrase într-un act intim este năucitoare la nivelul imaginaţiei.

Dominatrix
Fie că recunoaştem sau nu, chiar şi cele mai submisive femei şi-au imaginat măcar o dată cum ar fi să domine un bărbat doar prin simpla lor prezenţă sexuală.
Sub formă de spanking (lovituri cu paleta), ordine verbale autoritare, obiecte fetiş sau diverse jocuri, o femeie domintoare este o reprezentare mentală la care aproape toate femeile se raportează uneori.
De ce? Pentru că …pur şi simplu ne dorim să ne simţim din când în când puternice şi lipsite de reponsanbilitatile ataşate actului amoros.

Woman on woman
Sexul cu o altă femeie face parte din galeria imaginară erotică mult mai uşor de acceptat între femei decât între bărbaţi.
Prieteniile dintre femei sunt uneori baza de la care explorarea şi cunoaşterea intimă pornesc, iar universul sexual fascinant al feminităţii este un element de atracţie extrem de puternic pentru multe femei.
De cele mai multe ori, ceea ce te atrage la o altă femeie este dorinţa de a-ţi explora propriul corp, de a afla ce simte un bărbat atunci când când faceţi sex. Senzaţia de familiaritate şi necunoscut se combină într-un efect misterios şi irezistibil.

Magie în 3
Ce un bărbat face perfect, doi pot face de două ori mai bine, de aceea sexul cu 2 bărbaţi este la fel de înnebunitor şi halucinant că pentru partenerii noştri masculini. Influenţa filmelor cu caracter pornografic poate fi resimţită în acest conţinut erotic.
Cu toate acestea, nimic nu insufla mai multă încredere în puterea de seducţie a unei femei decât capacitatea de a subjuga un număr mai mare de bărbaţi în acelaşi timp.

Jocul de-a virgina
Deşi termenul folosit este greu de conceput şi acceptat, jocul de-a virgina este una dintre cele mai comune fantezii sexuale.
Din cauza presiunii sociale şi a stigmei asociate, este dificil pentru o femeie să accepte că există un efect erotic de-a dreptul vulcanic într-un astfel de joc.
În scenariu, o femeie inocentă, naivă şi pierdută este implicată cu forţa într-un act sexual agresiv, autoritar, dominator, sub simularea unui dezacord.
Ceea ce face diferenţa dintre realitate şi fantezie, în special în acest tip de fantezie, este în mod special faptul că există acest acord de a fi implicat voluntar în actul sexual respectiv, fără a renunţa la caracterul său violent imaginar.
Frică şi teamă, însă, generate de actul real le fac pe multe femei să nu recunoască făţiş această dorinţă.
În esenţă, fanteziile sexuale sunt un condiment erotic picant al vieţii sexuale. Ele dau valoare şi semnificaţie unei activităţi care prin natura ei este supusă rutinei şi banalizării.
De aceea, este important să-ţi exersezi această capacitate creativă şi să te laşi purtată în orice tip de activitate imaginară care produce maximum de satisfacţie şi împlinire erotică.
Dragostea şi dorinţa sexuală sunt două experienţe complet opuse şi în trăirea completă a celor două, imaginaţia este secretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *