Potrivit primarului Nicolae Moraru, la Pietrari sunt în derulare două mari proiecte de investiţii, în valoare de circa 110 miliarde lei vechi

Dezvoltarea  infrastrucurii şi modernizarea localităţii, sunt principalele obiective avute în vedere de administraţia publică de la Pietrari, condusă de primarul Nicolae Morarul.

Acţiuni derulate pe OG 28

Sunt în derulare două mari proiecte de investiţii. Unul e numeşte „asfaltarea drumurilor de interes local Glod – Moteşti – Solomoneşti – Ogrezi, cu un pod peste pârâul Otăsău, în punctul Moteşti. Se lucrează şi la un pod perste pârâul Valea Sărată, în punctul „la Ogrăzi”. Un alt proiect aflat în derulare la Pietrari este „Modernizarea şi asfaltarea drumurilor de interes local” în lungime de 5,05 km: DC 152 Pietrari – Negruleşti; DC Linia Nouă (Pietrarii de Sus); DC Pinete; DC Schit; DC Brodele. Acţiunile se derulează pe OG 28, valoare totală a investiţiei fiind de 110 miliarde lei vechi. unele lucrări sunt aproape finalizate, altele în derulare. „Sper ca până la finalul acestui an să le finalizăm”, spune primarul Moraru.

Invazia porcilor mistreţi a luat amploare la Pietrari

Datorită numărului mic de copii (care se împuţinează pe an ce trece), la Pietrari mai funcţionează o singură şcoală, în centrul comunei. „Suntem pregătiţi pentru începerea noului a şcolar. Şcoala nostră are încălzire centrală ce foloseşte combustibil solid. Şcoala e igienzată, are autorizaţie de funcţionare, grup sanitar în incintă”, mai spune primarul Moraru. Principala problemă cu care se confruntă locuitorii din Pietrari este cea legată de invazia de porci mistreți. „Agricultura a constituit o modalitate prin care oamenii din Pietrari îşi câştigau existenţa. Acum, mulţi au renunţat la a ma cultiva cartofi, grâu sau porumbi pe mai multe suprafeţe, pentru că vin porcii mistreţi şi fac prăpăd. Am vorbit şi cu cei în măsură să ia măsuri, ar se pare că fenomenul a luat amploare şi cu greu mai poate fi stăpânit”, crede edilul de la Pietrari, Nicolae Moraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *