Vom avea bretele de… 5.187.465 euro şi expropriaţi pe măsura lor

Avem pasaj suprateran, vom avea şi bretele şi vom avea şi expropieri în lanţ, ce nu vom avea ştim cu toţii… o economie care să facă judeţul să duduie… de bunăstare pentru toată lumea, nu doar pentru mafioţi.

Consilierii locali vor vota în şedinţa de miercuri 31 august Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Prelungire B-dul Tudor Vladimirescu spre nord între strada Gib Mihăiescu şi strada Libertăţii” şi indicatorii tehnico-economici: valoarea totală a investiţiei  este de 23.172,927 mii lei cu TVA, respectiv 5.187, 465 mii euro cu TVA din care C+M: 7.849, 166 mii lei cu TVA, respectiv 1.757,105 mii euro cu TVA. Despăgubirile privind expropierea se vor face din bugetul local, în lei, la cursul de referinţă al euro comunicat de BNR în ziua plăţii.

Ca orice proiect care se respectă, realizarea bretelelor implică şi cheltuieli de expropiere a persoanelor fizice şi juridice care se află pe traiectoria viitoarelor căi de acces. Şi nici de această dată nu sunt puţine, până în prezent Primăria a plătit despăgubiri în valoare de 1,5 milioane de euro. Valoarea iniţială calculată în 2013 pentru cei 12 proprietari era de 2,9 milioane de euro, dar proiectul a pierdut „bretelele” pe parcursul construcţiei şi CL a plătit doar 1,5 milioane de euro. Traseul arterei are 263,00 m, iar durata de execuţie este de 24 de luni, din care cea de execuţie este de 13 luni.

Anul acesta, actualul Executiv al Râmnicului va plăti restul, poate chiar şi peste suma calculată iniţial ţinând cont de largheţea ecologiştilor din fruntea instituţiei.

Oricum, primarul Mircia Gutău a precizat că face acest proiect pentru o cauză nobilă, pentru binele cetăţenilor, nu al expropiaţilor sau a firmelor de construcţie.

„Obiectivul general fiind accelerarea dezvoltării economice a municipiului Rm. Vâlcea, urmărind asigurarea unor condiţii cât mai bune la nivelul economiei, al pieţei, al forţei de muncă locale şi cetăţenilor, prin îmbunătăţirea numărului şi calităţii locurilor de muncă şi a oportunităţilor de afaceri, prin dezvoltarea inovatoare a avantajelor sale competitive industriale şi logistice şi prin exploatarea durabilă a patrimoniului său cultural şi natural, concomitent cu îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni”. Afirmaţia ne-a liniştit, industria judeţului mai stă într-un combinat, o centrală termică şi două fabrici luate de străini. Toate sunt fără concurent pe piaţa locală dar ce mai contează… discursul sună bine mai ales atunci când nimeni nu se străduieşte să-l asculte.

Un comentariu la „Vom avea bretele de… 5.187.465 euro şi expropriaţi pe măsura lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *