Cu obiectiv clar, în vara anului viitor, promovarea, la Perişani, primarul Ion Sandu a pus pe picioare o superechipă

După ce, o perioadă a acceptat să stea în anonimat, primarul reales al comunei din nordul judeţului, Perişani, Ion Sandu, n-a mai stat pe gânduri şi i-a dat „verde” antrenorului Mitică Teleşpan să formeze o echipă trăznet la Posada.

 

Posada, în turul 3 naţional al Cupei României

 

Sezonul trecut a adus în vitrina clubului Posada doar un trofeu: Cupa României (judeţ). Din ceastă postură, cu puţin noroc, gruparea antrenată de Mitică Teleşpan a ajuns în turul 3 naţional al competiţiei. Vâlcenii au trecut de CSU 2 Craiova (pe Sintetic), scor 3-1 şi au mers în turul 3 fără joc (urmau să joace cu Minerul Motru, echipă care în vara acestui an s-a desfiinţat).

Bază sportivă modernă

Ambiţia primarului Sandu de a nu sta în anonimat cu fotbalul a mai stabilit o premieră. astfel, comuna Perişani va avea, în scurt timp, o bază sportivă (teren de fotbal) la cea mai mare altitudine din ţară, la cota 854 metri. Baza sportivă de la Perişani va avea teren sintetic, nocturnă, vestiare, duşuri, grupuri sanitare şi tribune cu o capacitate de peste 380 de locuri. Valoarea iniţială a proiectului a pornit de la suma de 8 miliarde, însă în final cheltuielile au crescut la valoarea de 10 miliarde de lei. Proiectul s-a derulat pe Ordonanţata 7/2007. De remarcat faptul că stadionul aflat la cea mai mare altitudine din lume se află în Peru, în oraşul Cerro de Pasco, oraş situat în munţii Anzi, la cota 4.338 de metri. În acest orăşel de doar 8000 de locuitori activează echipa de fotbal Club Unión Minas, înfiinţată în anul 1974 şi care, două decenii mai târziu, avea să promoveze pe prima scenă a ţării. Stadionul din localitate se numeşte „Daniel Alcides Carrión” din Peru este recunoscut de FIFA ca fiind amplasat la cea mai mare altitudine.

Echipă e promovare, cu jucători experimentaţi

În acest campionat al Superligii, Posada a pornit „ca din tun”. iată, în runda a 2-a, „ortacii” din Costeşti au plecat cu plasa plină: 11-0 a fost scorul disputei Posada – Minerul Costeşti. De remarcat faptul că, sigur, cu acceptul lui Sandu la Perişani au ajuns în vară jucători cu experienţă chiar în prima ligă (Ciprian Dinu), dar şi în liga secundă (Melcea, Geantă, Iordache). Primarul Sandu spune că iarba ieşit deja e gazonul stadionului, dar din dorinţa de a-l proteja, nu se va juca aici în toamnă ci abia din primăvara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *