Bretelele lui Gutău, despăgubiri de 1.400.000 de euro

Ecologistul Mircia Gutău a anunţat cuantumul expropierilor pentru realizarea celor două bretele de pe Bdl. Dem Rădulescu – 1.400.000 de euro. Edilul Râmnicului este foarte mulţumit de sumele oferite foştilor proprietari prin intermediul băncilor. Nu se ştie cum dar toţi proprietarii aflaţi în calea bretelor şi-au gajat terenul băncilor, astfel suma oferită drept despăgubire va intra direct în seiful băncilor. O inginerie bancară care te salvează de dureri de cap inutile. Astfel, Primăria Râmnicului va avea de despăgubit doar vreo cinci, şase case şi câteva depozite ale unor societăţi marcante din oraş. Gutău a ţinut să precizeze că “a oferit preţuri foarte bune foştilor proprietari”. Un gest nobil salutat de cei în cauza din motive uşor de imaginat.

“Aceste discuţii din campania electorală cum că nu se pot face bretelele pentru că proprietarii şi-au gajat terenurile pe sume fabuloase, vreau să vă spun că aşa este… sunt mulţi proprietari care au terenul gajat şi deja proprietarii sunt Băncile, nu mai sunt dumnealor. Noi am făcut evaluarea la preţul pieţei, şi preţul făcut de evaluator va fi virat direct în contul băncii respective. Deci noi vom vira preţul calculat din evaluare. Eu spun că sunt preţuri bune, chiar foarte bune şi mă bucur pentru cetăţenii din zonă. Pe mp preţul se ridica undeva între 150 şi peste 180 euro, ceea ce înseamna că nu ne batem joc de cetăţenii din zonă.

Săptămâna viitoare, comisia constituită prin hotărârea CL îşi va intra în pâine, vor fi convocaţi toţi cei care sunt pe traseul de expropiere. Din analiză doar suprafaţa de teren ce urmează a fi expropiată se ridică la 1.400.000 de euro. Avem aceşti bani şi comisia respectivă se va întruni şi va discuta cu fiecare cetăţean în parte. Am cerut ca din această comisie să facă parte câte un consilier local de la fiecare partid politic tocmai pentru a elimina orice suspiciune şi orice discuţie. Sunt convins că săptămâna viitoare se va începe prima negociere cu proprietarii ca în cel mai scurt timp să fie expropiaţi iar după aceea să scoatem la licitaţie execuţia terenului (a lucrării) pentru că în paralel am scos la licitaţie completarea studiului tehnic, şi sunt convins că până în decembrie vom cunoaşte poate şi câştigătorul licitaţiei în aşa fel încât la începutul anului viitor să intrăm la construcţia efectivă a Bld. Dem Rădulescu. Mai rămâne cel de-al doilea tronson să expropiem şi cele trei case care sunt lângă actualul pod şi după să-l scoatem la licitaţie astfel încât în acest mandat bretelele de la bulevard să fie finalizate, cu recepţia făcută”, a precizat Gutău.

Edilul Râmnicului a refuzat să dea nominal sumele pe motiv că informaţia este prea stufoasă şi lipsită de interes public, deocamdată. Noi aşteptăm datele oficiale deoarece banii sunt daţi din bugetul municipalităţii, nu din contul său personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *