Cică, cică…

Călin Tăriceanu îşi cam jecmăneşte candidaţii. Parlamentarii ALDE au decis la malul mării, la Neptun, criteriile de eligibilitate pentru a obţinerea unui loc pe lista partidului la parlamentare, printre pregătirea profesională şi activitatea politică, candidaţii trebuie să aibă şi un cont gras în bancă. Candidaţii lui Tăriceanu vor fi obligaţi să cotizeze cu câte 63.000 de lei, iar filialele vor da câte 10.500 de lei pentru fiecare candidat.

Cică contribuţia pe care fiecare organizaţie judeţeană şi fiecare parlamentar ALDE vor trebui să o asigure pentru campania electorală a fost stabilită în funcţie de salariul minim brut pe economie… în ce ţară. Candidaţii vor trebui să doneze practic câte 60 de salarii minime brute pe economie, în sumă totală de 63.000 lei (14.000 euro).

O adevărată jecmăneală. Marţi liderul ALDE va afla şi părerea liderilor din teritoriu, una nefavorabilă. Niciun politician întreg la cap, membru al unui partid de buzunar, nu va accepta să dea circa de bani pentru un loc neeligibil.

Tăriceanu va fi singurul lider politic care-şi va dinamita partidul din cauza lăcomiei.

***

Mulţumiri din inimă patronului River Plaza, nu din partea noastră, ci din partea edilului Mircia Gutău… are şi de ce. Noi nu prea avem. Cică edilul Râmnicului aruncă bezele patronului în cauză pentru că a catadicsit să-şi facă o terasă… lângă mall, nu un parc cum era prevăzut în autorizaţia de construcţie. Dar ce mai contează dacă edilul e mulţumit şi aşa… cu terasa. Ce nu ştie Mircia Gutău, şi nu are cum pentru că era la “răcoare” e că în zonă a funcţionat o tersă… cam o lună… şi s-a închis din cauza lipsei de clientelă.

Îi dorim acelaşi success… să-i mergă cum le merge râmnicenilor… deloc şi pe loc.

***

Avocatul Gheorghe Piperea, cel mai slab administrator judiciar din ţară, minte iar poporul cu televizorul. După ce a înregistrat un eşec lamentabil cu reorganizarea combinatului Oltchim, o prestaţie pe care a luat lunar cam 50.000 de euro, plus diferinte bonusuri… pentru neperformanţă, avocatul ne ameninţă din nou cu descălecarea chinezilor pe platforma chimică.

Păi, măi dragă, din câte am înţeles noi, tot de la tine, gălbiorii cu pricina nu aveau bani nici pentru un covrig de la Petru, erau în căutare de investitori pentru cumpărarea combinatului. De unde atâta privatizare cu unii mai săraci decât directorii societăţii.

***

Preşedintele CJ, pesedistul Constantin Rădulescu şi-ar înfige mai cu élan ghearele în gâtul administratorului judiciar al CET Govora, avocatul Remus Borza dacă acesta nu ar avea dosarul lui de candidat la banii societăţii.

Cică în fişa lui Rădulescu de la CET Govora figurează juma din familia pesedistului şi câţiva acoliţi din partid, toţi cu salarii şi afaceri mai mari decât prevede legea. Dacă Constantin ridică tonul s-ar putea ca avocatul să-i publice toată “radiograma” şi atunci ADIO cariera politică. Aşa că pesedistul mimează răzvrătirea dar mai pe tăcute…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *