Milionari sau evazionişti?!

Săptămâna trecută Maria Tudor, unul dintre cei mai mari antreprenori locali, a fost ridicată din pat sub acuzaţia de evaziune fiscală şi spălare de bani. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, o acuză că prin prin activitatea infracţională desfăşurată prin cele 10 firme ar fi prejudiciat statul român cu aproximativ 10 milioane de euro. Conform comunicatului IGPR, acţiunea s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani.

În cazul de faţă, ancheta Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române ar trebui să se extindă cu toate motoarele turate şi asupra şefilor ANAF Vâlcea care au permis prejudiciul, a fostului director Gheorghe Gogîrnoiu amestecat în câteva scandaluri de executări silite mai mult decât discutabile.  Maria Tudor afirma că situaţia de faţă a fost posibilă  datorită ANAF, a specialiştilor ANAF care i-au oferit consultanţa economică pe parcursul celor 10 ani.

Afirmaţiile Mariei Tudor sunt perfect valabile pentru că instituţia în cauză a avut la dispoziţie toate pârghiile legale posibile pentru recuperarea prejudiciului din conturile familiei, dar nu a făcut-o.

O firmă prăpădită este executată silit, în ritm alert, pentru o datorie de câţiva lei pe motiv că ANAF nu iartă pe nimeni.

Modul în care unii sunt păsuiţi de plata datoriilor este arhicunoscut, dar nimeni nu-l dezvăluie de teama repercursiunilor. OMERTA funcţionează perfect.

Şi atunci apare întrebarea pertinentă… câţi dintre milionarii din Vâlcea sunt evazionişti pe bune şi câţi sunt consiliaţi de ANAF să tragă ţeapă statului român, asta în condiţiile în care noul Cod Fiscal are hibe care legalizează evaziunea fiscală.

Cine e vinovatul principal: parlamentarii care au făcut o lege care permite jaful sau un antreprenor care se foloseşte de legea în cauză pentru faultarea bugetului naţional. Sau poate un șef al ANAF care își învață clientela să eludeze legea.

Rămâne de văzut dacă şefii ANAF Vâlcea vor plăti în solidar cu Maria Tudor, aşa cum ar fi normal.

COMUNICAT. 31 August 2016 Sursa: IGPR

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 16 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Vor fi puse în executare 9 mandate de aducere.

La data de 31 august a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 9 mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora şi dispunerii măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006-2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *