Piaţa Centrală, membrana transparentă, afişajul electronic şi ISU

Primarul Mircia Gutău are o mare problemă… cu validarea sa ca edil, finalizează parţial proiectele începute de Matei, pentru a-şi demonstra calitatea de edil de excepţie. Din păcate fiecare proiect demarat a avut vicii de proiectare, iar Gutău a ajuns să simtă pe pielea lui acest lucru. Recepţionată parţial, cu surle şi trâmbiţe, la doar o lună de la acest mare eveniment, Mircia Gutău a ieşit oficial şi a anunţat că… recepţia finală mai stă  oleacă. Adică s-a grăbit, iar procedura nu a fost respectată. Drept urmare, Piaţa Centrală are nevoie de o serie de retuşuri esenţiale: acoperirea cupolei de sticlă cu o membrană transparentă pentru protejarea pieţarilor şi păstrarea produselor în condiţii optime.

Facem ce facem şi uităm mereu lucrurile esenţiale, problema cupolelor de sticlă a dat bătăi de cap şi CJ în cazul Bibliotecii Judeţene, imobil care s-a ales tot cu o folie de protecţie până la instalarea aerului condiţionat.

„Până la recepţia finală mai stăm un pic şi la Piaţa Centrală, avem o problemă de confort, dacă vreţi, de exemplu prin geamurile de sus bate foarte tare soarele şi cei din piaţă se plâng că soarele bate atât de tare încât li se strică produsele şi nu pot rezista. Acum am decis să placăm geamurile cu o folie transparentă care să oprească razele solare, am făcut şi proba şi se pare că este bine, dar trebuie să luăm şi acordul arhitectului. Nu putem monta o folie mai opacă pentru că se schimbă culoarea produsului pe galantar şi arhitectul ne-a interzis, trebuie să folosim o folie transparentă, altfel ai senzaţia că roşia e verde şi castravetele e mov.”

Şi pentru că problema castraveţilor mov a fost rezolvată prin aplicarea unei membrane transparente, accesul în parcarea subterană se va face pe baza unui dispozitiv electronic. Primarul a afirmat că vechea metodă de repartizare din „gură în gură”, din gura celor două persoane angajate special pentru asta, va fi înlocuită cu o tabelă electronică de afişaj.

„Mai trebuie retuşat în zona respectivă, şi montat într-un termen cât mai scurt, deja am scos la licitaţie, un sistem de taxare automată a acelei bariere, exact pe sistemul de la mall, cu sistem de afişare care să arate exact câte locuri de parcare mai sunt disponibile, să nu mai stea o femeie în faţă şi una la subsol şi să strige câte locuri mai sunt în parcare”, a precizat edilul Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *