Contribuția la CAS ar putea să scadă la 21,7%, dar va fi plătită integral de angajat

Ministerul Finanţelor vrea să modifice printr-o ordonanţă de urgenţă aproape 200 de articole din cele 500 pe care le conține Codului Fiscal.

Unul din articolele pe care Ministerul de Finațe vrea să le modifice este și cel care reglementează plata contribuţiilor la Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, conform propunerilor MF, cota pentru contribuţia individuală de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat ar urma să fie de 21,7%.

În acest moment contribuţia individuală de asigurări sociale este de 10,5% din salariul brut la angajat şi 15,8% din fondul de salarii la angajator pentru condiţii normale de lucru, în total 25,8%, citează Mediafax.

Conform propunerii, cota totală ar urma să scadă la 21,7% din salariul brut, plătită integral de către salariat, iar angajatorul nu va mai fi obligat să plătească niciun fel de contribuţie socială la condiţii normale de lucru.

Cota de contribuţii a angajatorului va fi de 4,2% din fondul de salarii doar la condiţii deosebite de muncă şi de 8,4% la condiţii speciale de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *