Justiție îndoielnică, primari realeși

La finalul campaniei electorale pentru alegerile locale, pe data de 2 iunie, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a pronunţat o sentinţă în dosarul 13074/288/2014, prin care primarul din Dăeşti, George Popolan, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un proces care vizează fapte de corupţie. Sentința nu este definitivă și nu i-a influențat pe alegători. George Popolan, care a condus Primăria Dăești  şi în perioada 2012 – 2016, a fost reales cu 74% din totalul voturilor exprimate.

Situaţii asemănătoare se întâlnesc în multe localităţi din ţară, nu sunt deloc puţini aleşii locali care, deşi au avut condamnări, sau încă mai aşteaptă hotărâri ale instanţelor de judecată privind diverse dosare în care şi ei sunt implicaţi, nu au pierdut în alegeri. Este un semnal îngrijorător referitor la încrederea cetăţeanului român în actul de justiţie, în justiţie în ansamblul ei.

Primarul comunei Dăesti, George Popolan, este nemulțumit de faptul că administrația locală pe care o conduce a fost nevoită să dea socoteală majorității instituțiilor statului, în urma reclamațiilor primite din diverse părți, în ultimii trei ani. În aceste condiţii, calitatea actului administrativ lasă de dorit. George Popolan a adaugat că, trebuind să se prezinte de nenumărate ori in fața reprezentanţilor legii, trebuie, în anumite situații, să neglijeze sau să amâne problemele cotidiene cu care se confruntă în calitate de primar şi, pe cale de consecinţă, au de suferit şi locuitorii comunei Dăești.

Bogdan GRAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *