Judecătorii din Vâlcea, Piteşti, Câmpulung, Drăgăşani, Curtea de Argeş, Topoloveni, Costeşti, Brezoi, Bălceşti şi Horezu cer demisia Ministrului Justiției

În şedinţa din data de 7.09.2016, desfăşurată la sediul Curţii de apel Piteşti, alături de judecătorii de la toate Judecătoriile din raza aceleiaşi Curţi de apel, respectiv Piteşti, Câmpulung, Drăgăşani, Curtea de Argeş, Topoloveni, Costeşti, Brezoi, Bălceşti şi Horezu, Adunarea Generală, a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Rm. Vâlcea a adoptat Hotărârea nr. 1/2016 cu următoarele dispoziţii:

  1. Solicită public puterii executive să aplice hotărârile date de Instanţa Supremă în Recurs în interesul legii şi în procedura dezlegării unor chestiuni de drept, în concordanţă cu normele legale în vigoare şi să pună in executare hotărârile judecătoreşti.
  2. Solicită public Guvernului să emită acte normative doar cu respectarea normelor constituţionale.
  3. Solicită aplicarea nediscriminatorie a actelor normative pentru toţi destinatarii lor.
  4. Aprobă memoriul fonnulat de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Magistraţilor din România şi Asociaţia Procurorilor din România şi solicită public Avocatului Poporului să iniţieze controlul de constituţionalitate a OUG 43/2016.
  5. Solicită public demisia Ministrului Justiţiei.
  6. Aprobă Memorandumul adresat Guvernului întocmit de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi de Asociaţia Magistraţilor din România,
  7. Începând cu data de 12.09.2016 şi până la dispoziţii contrare, soluţionarea numai a cauzelor de tip urgent – respectiv a celor cu arestaţi preventiv sau la domiciliu, vizând măsurile procesuale în materie penală şi cele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, iar in materie civilă a ordonanţelor prezedinţiale, a cererilor de suspendare provizorie a executării silite, a cererilor de emitere a ordinelor de protecţie şi a cererilor vizând internarea nevoluntară.

hotarare-1

hotarare-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *