Vacanţă în siguranţă!

În cadrul campaniei naţionale „Vacanţă în siguranţă”, lucrători din cadrul I.J.J.Vâlcea au desfăşurat în perioada 01.07.-31.08.2016, activităţi de prevenire a faptelor antisociale la sediul Taberei şcolare Cozia din oraşul Călimăneşti. În această perioadă au fost organizate un număr de 6 acţiuni la care au participat 183 de elevi din clasele V-VIII şi 12 cadre didactice.
Cu ocazia întâlnirilor, jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte referitoare la locul şi rolul Jandarmeriei în societatea civilă precum şi modul de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime. Acţiunile au avut un caracter interactiv, elevii au aflat care sunt consecinţele pe termen lung ale consumului de droguri dar şi cum pot fi traşi la răspundere, chiar dacă sunt minori. Au mai fost purtate discuţii despre cele mai întâlnite forme de violenţă în zona instituţiilor de învăţământ, în scopul conştientizării şi educării elevilor pe baza respectului şi comportamentului civilizat în şcoală şi societate.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea îşi propune dezvoltarea dialogului în rândul adolescenţilor pentru identificarea problemelor cu care se confruntă şi găsirea unor soluţii viabile pentru diminuarea şi eliminarea pe cât posibil a acestora.
Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţiile de învăţământ din judeţul Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *