13 septembrie – Ziua Națională a Pompierilor din România

În data de 13.09.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va sărbători împlinirea a 168 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848.

Între orele 11.00 13.00, cetăţenii vor putea vizita atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul se va face pe baza unui act de identitate.

La ora 11.00, în incinta inspectoratului se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor pompieri. Ulterior se vor transmite mesajele autorităţilor, se vor recompensa cadrele, se vor premia câştigătorii competiţiilor sportive, iar în încheiere se vor prezenta exerciţii specifice.

Cu acest prilej, vă adresăm invitaţia de a lua parte la aceste momente deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *