Banii de la petreceri, nunți și botezuri ar putea merge la reparația monumentelor istorice

Patronii restaurantelor, barurilor și a saloanelor special amenajate pentru petreceri ar putea plăti pe lângă taxele pe care le datorează statului o sumă de bani după fiecare sindrofie organizată la ei în local.

Concret, parlamentarii vor să inițieze o lege sau să ceară Guvernului să emită un act normativ, o Ordonanță de Urgență, prin care proprietarii localurilor în care se organizează, nunți, botezuri, cumetrii sau alte petreceri unde particpă multă lume, să plătească o taxă pentru fiecare meniu pus la masă.

Banii ar urma să se ducă direct către Ministerul Culturii la Direcția Patrimoniu Național. Cu acești bani vor fi reabilitate monumentele și alte obiecte de patrimoniu. Aleșii spun că în acest fel s-ar face și mai puțină evaziune fiscală, întrucât mulți patroni nu declară corect consumația pe care au pus-o la dispoziția participanților.

„Ar fi o soluție! La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puține meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puțin evaziunea fiscală, am aduce niște bani pentru a conserva și reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaților”, a spus pentru Libertatea un senator, membru al Comisie UNESCO din Parlamentul României.

sursa: ACTIVENEWS.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *