„Sala Omnia” va trece în administrarea Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti

Sala Omnia trece din administrarea Operei Naționale din București în administrarea Centrului Național al Dansului București (CNDB), potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în ședința de astăzi.

CNDB este singura instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susține, dezvolta și promova dansul contemporan. Atribuirea sălii Omnia în administrarea Centrului va facilita buna desfășurare a activităților acestei instituții, între care programe și proiecte care contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecției si dezbaterii, cu scopul de a încuraja cercetarea, experimentul și inovația din arta contemporană.

Imobilul va oferi condițiile necesare pentru funcționarea în mod corespunzător a Centrului Naţional al Dansului București, în scopul dezvoltării şi promovării dansului contemporan, prin organizarea de evenimente: cursuri, proiecte, ateliere şi masterclass-uri destinate profesioniștilor, programe de cursuri destinate publicului larg, ateliere de compoziţie coregrafică şi improvizaţie, cursuri de management cultural şi ateliere de dans destinate elevilor de la liceele de coregrafie din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *