CIAS și BEA au semnat un protocol de cooperare în domeniul investigațiilor și prevenirii accidentelor din aviația civilă

Pe data de 7 septembrie 2016, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) din România și Biroul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (BEA) din Franța au semnat o Declarație de intenție privind cooperarea și asistența în domeniul investigațiilor accidentelor și incidentelor din aviația civilă.

CIAS și BEA vor coopera în domeniul investigațiilor accidentelor și incidentelor din aviația civilă, inclusiv în privința pregătirii profesionale pentru investigatori, în conformitate cu standardele și practicile recomandate în cadrul Anexei 13 a Convenției de la Chicago și al Regulamentului (UE) nr. 996/2010 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 octombrie 2010. De asemenea, acest protocol de cooperare presupune un schimb regulat de experiență și informații între cele două instituții, în următoarele domenii:

  • accidentele sau incidentele de aviație civilă care sunt de interes pentru CIAS și BEA;
  • organizarea, metodele și tehnicile utilizate în desfășurarea investigațiilor privind siguranța aviației civile;
  • comunicare: publicarea de studii și rapoarte, comunicarea cu familiile victimelor implicate în accidente aviatice, precum și cu reprezentanții mass-media.

“Misiunea noastră este menținerea și dezvoltarea siguranței aviației civile, iar îndeplinirea acestor obiective este asigurată de nivelul înalt de calificare și experiența specialiștilor din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, precum și de o strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile responsabile de implementarea siguranței aeriene, din țară și din străinătate. Am încredere că acest protocol de cooperare semnat cu BEA, biroul de investigații și analiză pentru siguranța aviației civile din Franța, va contribui la îmbunătățirea siguranței zborului din aviația civilă, de ambele părți”, a declarat Nicolae STOICA, director general al Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) din România.

0002

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *