Cioloș va trebuii să dea raportul în fața Parlamentului

Premierul Dacian Cioloş este invitat să prezinte luni, la ora 14.30, în plenul reunit al Parlamentului, situaţia economică a ţării.

Decizia a fost luată de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, la solicitarea PSD.

”S-a decis invitarea prim-ministrului pentru a prezenta un raport cu privire la execuţia bugetulu,i pentru că în spaţiul public au apărut tot felul de informaţii contradictorii şi Biroul Permanent s-a consultat cu Cabinetul prim-ministrului şi am convenit că luni, pe 19 septembrie, la ora 14.30 va fi prezent în faţa Camerelor reunite”, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că premierul va avea la dispoziţie 30 de minute pentru a face o prezentare la început, urmând intervenţiile din partea grupurilor parlamentare, iar la final, Cioloş va putea să răspundă întrebărilor.

Săptămâna trecută, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi cere să prezinte ”de urgenţă” în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

Întrebat despre scrisoarea lui Liviu Dragnea, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a spus că iniţiativa preşedintelui PSD ”este foarte bună”, pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice sunt foarte bune, respectiv creşterea economică şi încasările, care sunt peste program.

”Va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul doi, sunt încasări peste program, dar detaliile le va spune premierul Dacian Cioloş în Parlament”, a declarat Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că prezenţa premierului în Parlament va fi şi o bună ocazie pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentarilor care pun presiune pe buget.

”E şi o bună oportunitate de a atrage atenţia în Parlament asupra iniţiativelor legislative care pun presiune pe buget şi, pe cale de consecinţă, pe deficitul aprobat tot de Parlament”, e explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *