Dalai Lama a vizitat Parlamentul European

Cel de-al 14-lea Dalai Lama a vizitat Parlamentul European joi, 15 septembrie, pentru a se întâlni cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și pentru a discuta cu deputații europeni de la comisia pentru afaceri externe. După discuția cu liderul spiritual tibetan, domnul Schulz a spus: „Am discutat pe lung despre afacerile internaționale și situația drepturilor omului din lume. Îi mulțumesc din inimă lui Dalai Lama pentru această discuție sinceră, deschisă, bogată spiritual.”

„Credem că sunteți un mare lider religios în vreme de război și violență. Ce vrem să auzim este un mesaj de pace și compasiune. Acestea sunt valori pe care le putem susține”, a spus președintele comisiei pentru afaceri externe, Elmar Brok (PPE, Germania), salutând sosirea lui Dalai Lama.

În cadrul celei de-a cincea vizite la Parlamentul European, Dalai Lama și-a exprimat admirația pentru spiritul Uniunii Europene, care funcționează către interesul comun. „Cred că acest spirit al Uniunii Europene ar trebui să se extindă în cele din urmă în Africa și chiar mai departe în lume”, a adăugat liderul religios tibetan.

„Suntem cu toții ființe umane similare și trebuie să lucrăm împreună”, a mai spus Dalai Lama, cerând compasiune, dragoste, iertare, toleranță, pace interioară și autodisciplină în locul insistenței pe diferențele de nivel secundar între popoare, care duce la conflicte religioase și naționaliste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *