Parlamentul European confirmă numirea lui Sir Julian King în postul de comisar pentru uniunea de securitate

Parlamentul European l-a confirmat pe Sir Julian King în postul de comisar pentru uniunea de securitate. El a fost nominalizat de guvernul Marii Britanii după ce Lord Jonathan Hill a demisionat în urma votului Brexit din iunie. Parlamentul a aprobat prin vot secret numirea lui Sir Julian King, cu 394 voturi pentru, 161 împotrivă şi 83 abţineri.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a audiat candidatul la funcția de comisar luni seara. Puteți urmări înregistrarea dezbaterii aici.

Parlamentul trebuie să fie consultat înainte ca un comisar să poată fi numit (TEU articolul 246). După acordul Parlamentului, statele membre pot efectua numirea finală.

În calitate de comisar pentru uniunea de securitate, Julian King va sprijini implementarea Agendei Europene pentru Securitate și va contribui la elaborarea unei uniuni de securitate operaționale și efective. Portofoliul său va fi coordonat de prim-vicepreședintele Comisiei Frans Timmermanns, fiind complementar cu activitatea comisarului Dimitris Avramopoulos, responsabil de migrație, afaceri interne și cetățenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *