Alina Gorghiu va fi audiată la ÎCCJ în dosarul lui Victor Ponta

Copreședintele PNL Alina Gorghiu va fi audiată la ÎCCJ, în dosarul Rovinari-Turceni, în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova. Avocații unui dintre inculpații în dosar (Laurențiu Ciurel) au cerut audierea liberalei. Solicitarea a fost formulată la termenul de azi de la ÎCCJ, potrivit Antena 3.

La termenul de azi, Dan Șova a pus pe masa judecătorilor un memoriu de câteva sute de pagini și s-a arătat dispus să răspundă la orice întrebări, însă la un termen viitor.

La rândul său, Ponta a cerut un nou termen pentru a fi audiat.
Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

 

Contactată telefonic de jurnaliștii Antena 3, Alina Gorghiu a spus că habar nu are despre ce este vorba.

„Au fost situații în care am mai făcut acest lucru. Nu exclud ca pe viitor să se întâmple să mai fie nevoie de explicațiile mele în alte spețe. Este un cadou frumos să știu că de ziua mea îl obsedează numele meu pe domnul Ponta. Nu este zi de la Dumnezeu ca să nu-mi menționeze numele într-o formă sau alta. Bănuiesc că decizia judecătorului este luată în cunoștință de cauză”, a spus Alina Gorghiu într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Doamna procuror a fost de acord ca toată lumea să fie audiată, mai puţin doamna Gorghiu (Alina Gorghiu – n.r.). Ea a încheiat contractele”, a spus Victor Ponta la ieșirea de la Curtea Supremă.

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *