Premierul Cioloș va trebui să prezinte azi situaţia actuală a economiei din România

Premierul Dacian Cioloş a confirmat prezența în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, care va avea loc astăzi, la ora 14.00. Premierul Cioloș va trebuii să prezinte în fața parlamentarilor situaţia actuală a economiei naționale.

Invitaţia a fost făcută săptămâna trecută de către grupul parlamentar PSD, care i-a cerut primului-ministru că arate care este situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare, informează News.ro.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Ciprian Bucur, a confirmat faptul că ora 14.00 este una rezonabilă, în condiţiile în care premierul Dacian Cioloş pleacă în aceeaşi zi în Statele Unite ale Americii.

”Noi, luni, avem şedinţă de Guvern. În considerarea faptului că premierul pleacă la ora 17.00 la New York, am aprecia dacă ora 14.00, cea propusă de dumneavoastră, ar fi şi ora care va fi votată de către Birourile permanente. Deci, ora 14.00 este o oră la care premierul are toată disponibilitatea să participe”, a declarat Bucur.

Premierul Dacian Cioloş va avea la dispoziţie 30 de minute pentru a face o prezentare la început, urmând intervenţiile din partea grupurilor parlamentare, iar la final, Cioloş va putea să răspundă întrebărilor. PSD are la dispoziţie 32 de minute pentru intervenţii în plenul comun, PNL – 27 de minute, ALDE –  7 minute, UNPR –  6 minute; UDMR – 4 minute. Minorităţile naţionale au la dispoziţie 3 minute pentru discursuri, iar deputaţii şi senatorii neafiliaţi – 7 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *