Vraja călătoriilor de toamnă! Top 3 destinaţii mirifice!

Calendaristic vara s-a cam terminat dar, a lăsat în urma ei o toamnă blândă, însorită şi o strălucire e cerului care te trimite să vezi zări îndepărtate. Mă apucă un dor nebun de a evada, de a cutreiera, mai bine spus de a descoperi  meleaguri nemaipășite.

Cum fiecare anotimp are farmecul lui, Ana Maria Popa Iordachescu – travel consultant, îmi spune că fiecare anotimp are şi destinaţiile lui favorite.

Mai jos, găsiţi destinaţii perfecte pentru acest anotimp, destinaţii care în acest sezon au preţuri mai reduse, sunt mai puţin aglomerate şi de ce nu, mai mirifice.

Barcelona este o destinaţie de vacanţă ideală datorită numeroaselor obiective turistice dar şi a plajelor sale, nimic nu se compară cu răsfăţul Mării Mediterane. Atracţiile turistice numeroase şi exotismul oraşului îi pot mulţumi pe cei mai pretenţioşi turişti.

barcelona-1

De ce toamna?  Temperaturile medii de 26 de grade te lasă să explorezi toate frumusețiile tărâmului lui Antoni Gaudi.

Arenas de Barcelona – Fosta coridă din Barcelona

Arenas de Barcelona este o fostă arenă unde se organizau coride, transformată într-un complex comercial ce se găseşte chiar în apropiere de Plaça d’Espanya. De pe acoperişul accesibil publicului larg se poate admira o frumoasă panoramă asupra oraşului.

Arenele (Arenes în catalană), au fost construite între anii 1889 şi 1900 fiind iniţial Plaça de Toros de les Arenes, corida din Barcelona. Clădirea a fost proiectată de arhitectul catalan August Font i Carreras în stil maur şi are o intrare monumentală în formă de potcoavă decorată cu bucăţi de gresie colorată.

barcelona-2

Arena, care are un diametru de 52 de metri, are o capacitate de până la şaisprezece mii de spectatori. Pe lângă luptele cu tauri, arena a funcţionat de asemenea, drept gazdă pentru o serie de concerte importante pentru oraşul catalan; printre numele celebre se numără formaţia britanică Beatles care a ţinut un concert aici în anul 1966.

barcelona-3

Noul complex Arenas de Barcelona s-a deschis în martie 2011. Faţada originală este în cea mai mare parte intactă şi înconjoară un complex modern, cu un dom sub care se găsesc restaurante, magazine, săli de cinema şi un muzeu al muzicii rock, toate răspândite pe şase etaje.

Sagrada Familia – Capodopera lui Antoni Gaudi

Sagrada Familia, capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Barcelonei. Construcţia clădirii este preconizata să dureze cel puţin până în 2041, dar deja a devenit poate cel mai reprezentativ obiectiv turistic al oraşului.

barcelona-4

Antoni Gaudi a preluat lucrările ca architect-şef la vârsta de 31 de ani; se spune că primul arhitect avea coşmaruri în legătură cu construcţia deoarece era total depăşit de amploarea sa. Din acel moment Gaudi şi-a dedicat aproape tot restul vieţii construcţiei bisericii. El nu a respectat proiectul original, ci a preferat să-l schimbe într-un mod foarte radical. Stilul neo-gotic conceput de Gaudi pentru construcţia capodoperei sale se bazează pe forme ce se regăsesc în natură. Când Gaudi a murit în 1926, numai o faţadă, un turn şi cripta erau finalizate. Din cauză că Gaudi improviza în permanență şi modifica mereu proiectul în timp ce lucrările erau în desfăşurare, au rămas foarte puţine dintre schiţele şi machetele sale.

barcelona-5

Montjuïc – Fântânile magice din Barcelona

Montjuïc este un deal din Barcelona ce trebuie neapărat vizitat dacă vă aflaţi în vacanţă la Barcelona. Barcelona întrece la capitolul parcuri aproape orice oraş din Europa. Parc Güell, Ciutadella şi Montjuïc sunt doar câteva dintre ele. Parcul Montjuïc este în vârful unui mic munte de la marginea oraşului. Barcelona este înconjurată de munţi şi dealuri, unele destul de îndepărtate, dar acesta se înălţă chiar la marginea părţii vechi a oraşului.

barcelona-6

Topul obiectivelor turistice din Barcelona continua cu Aquarium Barcelona, Muzeul Pablo Picasso, Muzeul Ciocolatei, Parc Güell, Arcul de Triumf din Barcelona, La Pedrera (Casa Milà), Palatul de Muzică Catalană, Peştele din Barcelona, Casa Batlló, Camp Nou şi Muzeul FC Barcelona, Muzeul Naţional de Artă Catalană.

 

Toscana – vendemmia!!

Una dintre cele mai frumoase părţi ale Italiei  şi una dintre cele mai pitoreşti regiuni din Europa. Pentru mulţi, Toscana înseamnă poveste, romantism şi peisaje “cucerite” de turnuri de castele medievale. Casele din piatră te fac să te afunzi pe străduţe înguste ce duc către pieţe largi “desenate” de vremurile trecute.

barcelona-7

Străbătută de milioane de turişti în fiecare an, arta şi istoria, plantaţiile de măslini, vinul bun şi mâncarea gustoasă îi atrag pe vizitatorii din toate colţurile lumii.

barcelona-8

Cipru – o ţară mică, însă o insulă mare!

Zeiţa iubirii şi a frumuseţii, Afrodita, nu se putea naşte înt-un loc mai potrivit, Cipru fiind o insulă cu adevărat fascinantă, cu ape limpezi de culoarea turcoazului şi nisipuri aurii. Situat, timp de secole, la intersecţia drumurilor care leagă Europa, Asia şi Africa, Ciprul păstrează încă amprenta civilizaţiilor care s-au succedat pe teritoriul său: teatre şi vile romane, biserici şi mănăstiri bizantine, castele ale cruciaţilor, moschei otomane şi ruine preistorice.

barcelona-9

Dacă ţi-a plăcut acest material arată-l şi prietenilor tăi, dă Like şi Share!

Vacanţă minunată!

Sursa: http://www.tvl.ro http://consilierturism.ro  http://www.seniorvoyage.eu

 

Rubrică realizată de Lorelai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *