Sex în fiecare zi?! Mit sau realitate?

Studiile realizate pe acest subiect arată că între 20 şi 30 de ani este normal să avem între 15-30 de acte sexuale în fiecare lună, între 30-40 de ani, media actelor sexuale scade la opt pe lună. Odată cu vârsta, performanța sexuală scade, astfel ca între 40 şi 50 de ani, media scade la 4-8 acte sexuale pe lună.
Thomas Glynn, specialist englez în domeniu, relatează că frecvenţa actului sexual este influenţată de vârstă, constituţia biologică a fiecărei persoane, factorii de mediu şi culturali şi nu în ultimul rând de starea emoţională, condiţionată la rândul ei de hormonii sexuali.

amorEstrogenul, progesteronul, totesteronul – hormonii sexuali sunt produşi atât de organismul feminin cât şi de cel masculin în proporţii diferite. Rolul lor principal este de a dezvolta şi de a menţine caracterele sexuale specific fiecărui gen şi de a susţine funcţiile normale ale sistemului genital.
Controlul sintezei acestor hormoni se realizează la nivelul axei hipotalamus-hipofiza-glande suprarenale-gonade. Disfuncţia uneia dintre aceste structuri poate duce la tulburări ale întregii axe de control. Dezechilibrul hormonilor sexuali poate determina infertilitate, funcţii sexuale alterate şi dezvoltarea unor celule anormale la nivelul organelor genitale (sân, ovare, uter, prostate, testicule).

“Lucrul care menţine armonia lumii este sexul!”

Dacă ţi-a plăcut acest articol, spune-le şi prietenilor tăi: LIKE & SHARE

www.doctorulzilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *