Băile Olănești, o stațiune care lasă un gust dulce-amărui

Stațiunea Băile Olănești din județul nostru atrage în continuare numeroși turiști, chiar și în perioada din afara sezonului estival.

Izvoarele care au făcut renumele stațiunii aduc an de an la tratament oameni obișnuiți cu locurile, dar turiștii vin, de asemenea, pentru odihnă și recreere, căutând în special liniștea, aerul curat și peisajele deosebite. Băile Olănești ocupă primul loc printre stațiunile balneoclimaterice din România  în ceea ce privește numărul de izvoare, debitul acestora, varietatea compoziției și concentrația apelor minerale. Cum orice pădure are și uscături, în această frumoasă și renumită stațiune, apele nu mai sunt „libere”, ci s-au privatizat. Asta pentru că femeia de afaceri Maria Tudor a impus o taxă de 20 de lei pe zi, taxă care trebuie plătită pentru a avea acces la izvoarele vindecătoare de boli. Turiștii care vin aici să se trateze sunt obligați și, în același timp, revoltați că trebuie să plătească această taxă pentru un dar lăsat de natură, iar accesul la apele curative se face doar pe bază de cartelă.

izvoare_interior

Nici la capitolul curățenie, stațiunea nu stă prea bine. Condițiile din Băile Olănești îi cam nemulțumește pe cei care vin în vizită: „Stațiunea este foarte frumoasă, dar sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Un duș ruginit, care stă să cadă, înseamnă că e ceva în neregulă acolo. Băncile din parc erau foarte frumoase, lăcuite. Acum parcă sunt din Evul Mediu, totul s-a decojit, nimeni n-a mai pus nimic pe ele. Nu prea sunt mulțumit.” „E foarte multă mizerie, nu au măturat. Asta m-a frapat,” au declarat câțiva turiști cazați în stațiunea Băile Olănești.

DENISA SIMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *