Florin Brăgău abandonează…

Patronul ziarului INFO PULS, economistul Brăgău Florin a decis în această dimineață să abandoneze lupta împotriva primarului Mirica Gutău… în privința acordării abuzive a spațiului din zona Traian. Brăgău a luat această decizie în urma renunțării conducerii ecologiste la spațiul cu pricina. După sesizările făcute de ziarul nostru, primarul Gutău a consultat jumătate din avocații din oraș care i-au confirmat ceea ce ziarul nostru semnalase încă de la început: că atribuirea acestui spațiu PER-ului este un abuz și este pedepsit de lege cu amendă penală sau cu închisoarea. Primarul a trecut peste lista existentă cu solicitările depuse și de alte partide și și-a acordat sie, prin Partidul Ecologist, spațiul deținut până de curând de PPDD.

Oricum, îl atenționăm pe primarul Râmnicului că nu a scăpat de vizorul DNA. Se pare că primarul a uitat, efectiv, de abuzul comis înainte de arestarea sa, când a acordat cu titlu gratuit un punct termic din Traian unei fundații care a funcționat ca paravan pentru una dintre publicațiile locale. Domnule primar Gutău, din câte știm și noi, și dumneavoastră, publicația VOCEA VÂLCII funcționează și în prezent în sediul concesionat de dumneavoastră (Primăria Râmnicului) fundației ORPHEUS. Concesiunea a fost făcută în 2009 și acordată cu titlu gratuit pe o periodă de 15 ani cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Conform legii, primăria nu avea voie să ofere un astfel de contract unei publicații care produce venituri.

În cazul de față, Primăria Râmnicului are două variante: să dea fundația în judecată sau să-i convingă să renunțe și să intre în legalitate printr-un contract încheiat cu primăria. După câte se știe, iar primarul a făcut referire la această situație și în ședința din 19 septembrie, primarul din Târgu Mureș a făcut obiectul unei anchete a DNA exact pe aceeași speță. În prezent, primarul respectiv se află în instanță. Rămâne de văzut ce variantă de soluționare va alege primarul Râmnicului nu de alta,  dar e un schelet care zdrăngăne prea tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *