Cristian Buican, sabotat de sondajul intern pentru Parlament

Nebunie mare în PNL Vâlcea, sondajul realizat de firma AB Research Grup a dat peste cap planurile liderului Cristian Buican. Rezultatul aruncă în faţă candidaţii veniţi din zona PDL, pe Iuliana Moise şi Romulus Bulacu în defavoarea liberalilor Victor Stănculescu, candidat la Deputaţi, şi Victor Popescu, candidat la Senat.

Cum era de aşteptat, unii dintre liberali şi-au aruncat în presă rezultatul sondajului fără acordul liderului de partid care a reacţionat cu ameninţări la adresa presei care a publicat rezultatele. O mişcare greşită prin care liderul PNL Vâlcea a confirmat practic intenţia de fraudare a alegerilor interne pentru Parlamentul României.

Buican susţine că rezultatul sondajului urma să fie analizat în cadrul partidului, o găselniţă de aruncat praf în ochii aşa-zisului electorat şi al propriilor membri. PNL nu are altceva de făcut decât să adune procentele obţinute de candidaţi în cele două runde de vot, cele date de primari cu cele date de BPJ plus rezultatul sondajului.

Conform sondajului, datele menţin ordinea stabilită în prima rundă unde pedeliştii au luat cele două eligibile destinate liberalilor.

„În urma apariţiei în mass-media vâlceană a unor materiale care prezintă informaţii şi date atribuite în mod eronat ca aparţinând cercetării sociologice comandate de către PNL Vâlcea firmei AB Research Grup, dorim să facem următoarele precizări:

  1. Astăzi, 21 septembrie 2016, am transmis doamnei director Ana Bulai de la SC AB Research Grup SRL o adresă prin care îi solicităm să clarifice public informaţiile din materialele de presă menţionate.
  2. În cadrul contractului de prestări servicii dintre PNL Vâlcea şi SC AB Research Grup SRL privind realizarea unei cercetări sociologice există o clauză de confidenţialitate ce prevede că “prestatorul este obligat să protejeze toate secretele de know-how” ale cercetării sociologice.
  3. În aşteptarea clarificărilor de la firma prestatoare, care vor trebui să confirme sau să ne infirme o eventuală încalcare a condiţiilor contractuale de confidenţialitate, PNL Vâlcea consideră informaţiile prezentate în mass-media vâlceană ca fiind false.
  4. Toţi participanţii din cadrul competiţiei interne pentru desemnarea candidaţilor PNL, pentru alegerile parlamentare, vor putea studia în amănunt rezultatele sondajului de opinie, iar comisia de monitorizare va avea sarcina de a calcula punctajele obţinute de fiecare dintre competitor.
  5. Dorim să menţionăm că datele din sondajul de opinie comandat de către PNL Vâlcea sunt pentru uz intern şi vor fi dezbătute în forurile statutare ale PNL. O eventuală prezentare a acestor date în presă se va realize după discutarea acestor aspecte în cadrul forurilor de conducere a PNL Vâlcea.
  6. Ne exprimăm dezamăgirea că o parte din mijloacele de presă sunt folosite în scop politic de adversarii PNL Vâlcea, considerăm reprobabile acţiunile de a publica materiale de presă care conţin informaţii false şi neverificate şi ne rezervăm dreptul legal de a acţiona în instanţă persoanele care se fac vinovate de publicarea unor informaţii false cu scopul de a discredita Partidul Naţional Liberal şi pe reprezentanţii acestuia.

Departamentul de comunicare al PNL Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *