Gripa la copii: Află cum poţi înlătura acest simptom cu ajutorul tratamentului naturist

Sezonul rece a venit şi după cum ştim copiii prezintă un risc înalt de apariţie al acestei tulburări.

Gripa este o  infecţie a căilor respiratorii şi este însoţită de febră, mialgii şi cefalee. Cea mai importantă cale de transmitere a virusului gripal este prin aer. Infectarea se poate realiza de asemenea prin contactul cu obiecte infectate şi prin strângerea mâinii.

untitled

Simptomele gripei:

  • Febra înaltă, se poate debuta brusc cu febră între 37-41oC;
  • Durere în gât;
  • Inflamaţie a mucoasei nasului;
  • Stare de rău;
  • Diaree;
  • Vărsături.

Tratamentul naturist recomandat pentru tratarea afecţiunii

Sfatul medicului  este de a nu administra iniţial antibiotice deoarece boala este produsă de un virus şi nu de o bacterie. Antibioticele se administrează numai în momentul în care apare o complicaţie, întotdeauna fiind nevoie de recomandarea medicului specialist.

Pentru tratarea afecţiunii se recomandă:

Siropul de ridichie neagră cu miere de albine, este o reţetă tradiţională siberiană, cu numeroase efecte benefice asupra organismului. Conţine uleiuri esenţiale, glucide, enzime, vitaminele B şi C, izotiocianați.

  Mod de preparare

Avem nevoie de 1 ridichie neagră “cu tot cu coajă” şi 2-3 linguriţe de miere de albine. Ridichia se va scobi în interior se va scoate miezul, lăsând totuşi cam 1 cm de conţinut de jur împrejur. Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei şi se lasă aşa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche şi miere.

Ceaiul de cimbrişor. Cimbrişorul este o plantă cu efecte antibiotice puternice, uleiul eteric conţinut are efect curativ, expectorant în laringită, gripă si tuse convulsivă.

  1. Grintuss  pediatric sirop. Este un produs pe baza miere și complexe moleculare care desfășoară o acțiune protectoare și, în consecință, calmantă asupra căilor respiratorii superioare.

Grintuss protejează mucoasa, calmează iritația, hidratează și favorizează eliminarea mucusului prin intermediul unor mecanisme de acțiune inovatoare:

  • Efect de barieră: formează o peliculă protectoare care aderă la mucoasă și o protejează contra contactului cu agenții iritanți
  • Acțiune mucoregulatoare: promovează hidratarea mucusului și îi favorizează eliminarea
  • Acțiune lubrifiantă: reduce frecarea la nivelul faringelui, care cauzează tuse.

 

Vindecaţi-vă natural cu ajutorul plantelor medicinale!

Sursă: prodieta.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol arată-l şi prietenilor tăi dă LIKE & SHARE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *