De frica DNA Mircia Gutău, obligat să-şi revoce propriile hotărâri

  • 3 proiecte revocate dintr-un pix

La loc comanda. De frica DNA, primarul Mircia Gutău şi-a revocat încă două hotărâri abuzive date în favoarea acoliţilor săi, deci şi a sa personal. Luna aceasta, încă un spaţiu al Primăriei urma să intre pe mâinile colegilor săi de la PER Vâlcea, cu toate că lista de aşteptare era destul de lungă. Florin Brăgău, liderul PRU Vâlcea, i-a promis că i va face personal o plângere penală pentru abuz în serviciu dacă ecologiştii intră în posesia spaţiul respectiv, în condiţiile în care PRU depusese cerere pentru spaţiu cu mult înaintea acestora.

Râmnicul condus prin vizorul DNA. Primarul Mircia Gutău şi-a revocat proiectul de hotărâre din data de 31 august prin care oferea PER Vâlcea, partidulul din care face parte, şi-l conduce din umbră, un spaţiu de 28, 56 mp situat pe Calea lui Traian, în vecinătatea Librăriei Humanitas. Spațiul respectiv a aparţinut PPDD Vâlcea, partid care a dispărut de pe scena politică la scurt timp după arestarea liderului Dan Diaconescu.

Florin Brăgău, liderul PRU Vâlcea, a solicitat încă din iarna acestui an un spaţiu cu destinaţia de sediu de partid, şi conform legii Primăria Râmnicului era obligată să i-l acorde. Primarul interimar Gigi Matei a refuzat să răspundă acestei solicitări fără o argumentare reală… a declarat oficial că instituţia nu mai deţine spaţii libere.

După câştigarea alegerilor de către Mircia Gutău, candidat al PER Vâlcea, spaţiul a fost cadorisit PER Vâlcea, la foc atomat, cu încâlcarea legislaţiei în vigoare. Pentru spaţiul cu pricina, aflat la arterea principală de circulaţie, Gutău calculase o chirie jenantă, cea mai mică din oraş, una socială am putea spune…79 lei pe lună.

După aprobarea cererii de către Consiliul Local, liderul PRU Vâlcea i-a promis oficial edilului Gutău, într-o emisiune TV, că-i va face plângere penală dacă PER va intra în posesia spaţiului. O informaţie „înghiţită” greu de edilul oraşului.

Cum toată lumea ştie că liderul PRU Vâlcea nu e dus prea des la biserică, deci face ce spune, în data de 8 septembrie, conducerea PER Vâlcea, din care fac parte viceprimarul Carmen Preda şi consilierul local Maria Bobeanu, a renunţat la spaţiul oferit abuziv de primarul Mircia Gutău.

Astfel, în data de 19 septembrie, primarul Mircia Gutău şi cei doi viceprimari ecologişti Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda, au propus spre analiza CL revocarea hotărârii din data de 31 august prin care-şi aprobau un spaţiu pentru partidul pe care-l conduc. Pentru a nu intra în vizorul DNA, Executivul Râmnicului a specificat că hotărârea nr. 192/80/31.08.2016 nu  a produs efecte, adică spaţiul nu a fost predat PER Vâlcea.

Asociaţia de Handbal la un pas să bage la pârnaie Executivul Primăriei

Permutări de spaţii la Primăria Râmnicului tot prin abuz în serviciu. Cu toată teama de DNA, Executivul Primăriei Râmnicului şi-a propus  să menţină spaţiul din Strada Carol în sânul familiei PER Vâlcea şi a încercat să-l atribuie cu titlu gratuit Asociaţiei ”Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea”. Din păcate, conform actualei legislaţii, atribuirea cu titlu gratuit a unui spaţiu către o entitate care produce venit intră în categoria abuzului în serviciu şi se pedepseşte cu amendă penală sau închisoarea. Cum asociaţia încasează bani din biletele tăiate la meciuri, iar actualul administrator al asociaţiei, ecologista Mădălina Cotar, încasează un salariu de 2.500 lei, deci este plătită pentru munca prestată, nu face voluntariat, Gutău poate fi acuzat de favorizarea asociaţiei în detrimentul bugetului local.

În expunerea de motive, actualul administrator al asociaţiei, a specificat necesitatea schimbării sediului: actualul sediu, aflat peste stradă de Primăria Râmnicului, va fi demolat sau transformat în „obiectiv de interes public”.

DNA a lovit din nou şi în data de 19 septembrie, dată la care trebuia aprobat acest raport în şedinţa extraordinară a CL, cei trei ecologişti din fruntea Primăriei au aflat că sunt la un pas de comiterea unui nou abuz în serviciu şi au retras proiectul de pe ordinea de zi.

Primarul Râmnicului a declarat, cam verde la faţă, că aşteaptă rezultatul anchetei de la Târgu Mureş unde primarul este anchetat de DNA pentru o situaţie similară.

Din păcate, la prima vedere, am fi tentaţi să dăm vina pentru proasta consiliere pe juriştii instituţiei, în special pe secretarul Ion Didoiu.

În realitate, primarul Râmnicului nu ţine cont de expertiza specialiştilor din dotare şi-i obligă să-i aplice ordinele chiar dacă aproape toate se încadrează la infracţiunea – abuz în serviciu. Edilul Râmnicului înţelege foarte greu că legislaţia s-a schimbat radical din 2010 până-n prezent şi înceracă să-şi impună vechile formule cu riscul comiterii unor abuzuri grosolane care l-ar putea costa libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *